Adrian Wiener, favorit la ministerul Sănătăţii. Ce avere are deputatul USR-PLUS de Arad

Premierul Florin Cîțu a cerut revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Potrivit unor surse Romania TV, parlamentarul Adrian Wiener este luat în calcul pentru Ministerul Sănătății.

14 apr. 2021, 11:48

Adrian Wiener este luat în calcul pentru Ministerul Sănătății, după ce Florin Cîțu a cerut revocarea lui Vlad Voiculescu. Liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, a lăsat să se înţeleagă marţi dimineaţă că portofoliul urmează să fie preluat de deputatul USR-PLUS, medicul Adrian Wiener.

„Spun pentru a zecea oară că situația lui Vlad Voiculescu este problema USR-ului. Premierul decide, dar e o discuție ce trebuie avută în coaliția de guvernare. În urma comunicatului, rezultă că Barna și Cîțu au ajuns la o concluzie comună. Ce s-a întâmplat cu acest ordin a fost în neregulă. Am înțeles că doamna Moldovan este un medic foarte bun, dar se pare că din punctul de de vedere al managementului nu a făcut ce trebuie. Am înțeles că s-a discutat mult în USR pe această temă. Avem nevoie de reforme majore. Am auzit de propunerea cu Adrian Wiener, dar nu știu sigur. E posibil să fie pe lista scurtă domnul Wiener. Îl cunosc foarte bine pe domnul Wiener, este medic. Este un om echilibrat. Cunoaște sistemul și are soluții pentru sistem. Cunoaște foarte bine lucrurile. Mie mi-a făcut o impresie bună. (…) Opoziția are dreptul să ne critice tot timpul. Cât de profesionist a fost Vlad Voiculescu, trebuie să se exprime cei care se pricep. Teoretic, e nevoie de un profesionist în acest sens.”, a spus Virgil Guran.Premierul Florin Cîțu a cerut revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Potrivit unor surse Observator, parlamentarul Adrian Wiener este luat în calcul pentru Ministerul Sănătății. Surse politice afirmă că, înainte de a trimite actele pentru revocarea lui Voiculescu, premierul Florin Cîţu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, care a şi-a dat acordul. Documentele au ajuns deja la Palatul Cotroceni.

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii”, a anunţat premierul.

Totodată, Florin Cîţu a decis demiterea din funcţia de secretar de stat la ministerul Sănătăţii a Andreei Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de miercuri.

USR-PLUS ia în calcul ieşirea de la guvernare: „E un act de agresiune a premierului în coaliție”. Cioloş nu a fost informat

Deputatul USR Adrian Wiener este luat în calcul pentru portofoliul de la Sănătate. Decizia vine după ce Ministerul Sănătăţii a promovat un ordin care include noi criterii pentru plasarea localităţilor în carantină, ordinul fiind semnat de către Andreea Moldovan.

Soluţia nu este însă acceptată de cei de la PLUS, care consideră că acest post le revine, ca urmare a discuţiilor din alianţă.

PLUS nu are însă, pentru moment, nicio nominalizare pentru Ministerul Sănătăţii. Acest subiect, precum şi cel al acţiunilor viitoare,urmează să fie discutate într-o şedinţă a conducerilor celor două partide, în această după-amiază. Adrian Wiener este medic şi deputat USR de Arad.

Adrian Wiener, parlamentar de Arad.

Adrian Wiener este deputat de Arad în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Adrian este senatorul-doctor care în timpul pandemiei s-a reîntors să lucreze în spital, mai întâi la Spitalul Clinic Județean de Urgență, apoi ca medic-coordonator la Spitalul din Grădiște dedicat pacienților infectați cu noul coronavirus.

Înainte de a fi senator în legislatura 2016-2020, a ocupat funcții administrative și manageriale în cadrul Spitalului Județean Arad, unul dintre cele mai mari spitale din țară, s-a format în Managementul Serviciilor de Sănătate (Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București) și a contribuit, ca membru fondator și unul dintre coordonatorii Comisiei Județene de Prevenție Cardiovasculară, la derularea programelor de evaluare și informare asupra riscului cardiovascular în populații din mediul rural în județul Arad.

Declaraţie de avere Adrian Wiener

În Parlament, în calitate de senator, membru în Comisia pentru sănătate publică, a depus și promovat spre adoptare proiecte de lege pentru îmbunătățirea sănătății cetățenilor. De exemplu, Legea pentru alimente sănătoase și reducerea bolilor cardiovasculare, Legea pentru o informare corectă cu privire la medicamentele homeopate, Legea pentru stoparea infecțiilor nosocomiale și Legea pentru majorarea finanțării pentru medicina de familie. Ca deputat, va continua să propună proiecte pentru însănătoșirea sistemului sanitar.

OFICIAL: Vlad Voiculescu DEMIS de premierul Florin Cîţu. Dan Barna va fi ministru interimar al Sănătăţii

Declaraţie de interese Adrian Wiener


loading...
Partenerii noștri