Adrian Zuckerman, confirmat ambasadorul extraordinar al SUA la Bucureşti

Adrian Zuckerman a fost propus pentru funcția de ambasador SUA la București de către președintele american Donald Trump. Acesta a emigrat în SUA cu părinţii la vârsta de 10 ani.

20 nov. 2019, 20:25
Adrian Zuckerman, confirmat ambasadorul extraordinar al SUA la Bucureşti

Adrian Zuckerman a fost confirmat miercuri de Senatul american în funcţia de ambasador în România, conform site-ului acestei camere a Congresului Statelor Unite şi publicaţiei The Washington Times.

În luna mai, Departamentul de Stat anunţa că Adrian Zuckerman cunoaşte evoluţia şi realităţile din România pentru că a ţinut legătura cu ţara, a vizitat-o şi continuă să vorbească fluent limba natală.

Adrian Zuckerman este avocat, filantrop şi făcut parte din boardul unei organizaţii neguvernamentale care are ca obiect protecţia copiilor defavorizaţi.

Cu prilejul audierii, la 20 iunie, în faţa Comitetului pentru Relaţii Externe din Senatul american, Adrian Zuckerman a afirmat că doreşte să răsplătească ospitalitatea americană prin promovarea intereselor Statelor Unite în România.

„Dacă voi fi confirmat, aş dori să ofer un sprijin constant demersurilor importante de combatere a corupţiei în România” , a declarat el în Senat.

„Combaterea corupţiei şi sprijinirea independenţei judiciare sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea pe termen lung a României”, a mai spus Adrian Zuckerman.