Adrian Zuckerman, propus de Trump pentru postul de ambasador al SUA în România, urmează să primească aprobarea Senatului american

Adrian Zuckerman, nominalizat de Donald Trump ambasador al SUA la Bucureşti, urmează să primească luni aprobarea Senatului american.

18 nov. 2019, 08:43
Adrian Zuckerman, propus de Trump pentru postul de ambasador al SUA în România, urmează să primească aprobarea Senatului american

Conform agendei oficiale a Senatului Statelor Unite, luni este aşteptat votul privind aprobarea numirii lui Zuckerman.

El a declarat la audierile în Comitetul de relaţii externe al Senatului, că România trebuie să continue lupta anticorupţie, care, alături de independenţa justiţiei, este vitală pentru prosperitatea şi securitatea pe termen lung.

”România trebuie să continue să lupte împotriva coirupţiei, să creeze un climat favorabil investiţiilor, să investească în infrastructură, sănătate şi educaţie şi să întărească administraţia publică. (…) Dacă voifi confimat în funcţie, voi sprijini eforturile anticorupţie din Romînia. Lupta anticorupşie şi independţa sistemului judiciar sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea României pe termen lung”, a declarat Zuckerman la audieri, conform newmoney.ro.

Citeşte şi: Senatul american i-a dat aviz favorabil ambasadorului propus de Donald Trump pentru România

Adrian Zuckerman, cetăţean american născut în România, a primit aviz de la Comisia de specialitate a Senatului american pentru postul de ambasador al SUA la București.