Adriana Săftoiu, aleasă purtător de cuvânt al PDL cu un vot „ÎMPOTRIVĂ”. Cine s-a opus

Adriana Săftoiu a fost aleasă, luni, purtător de cuvânt al PDL, în şedinţa BPN al PDL, cu un vot "împotrivă". Cea care s-a opus desemnării lui Săftoiu este fosta şefă a Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Adriana Săftoiu a spus însă că înţelege poziţia Robertei şi a arătat că noua funcţie este pentru ea o provocare.

08 apr. 2013, 10:23
Adriana Săftoiu, aleasă purtător de cuvânt al PDL cu un vot „ÎMPOTRIVĂ”. Cine s-a opus

În conferinţa de presă, susţinută după şedinţa BPN, Adriana Săftoiu a spus că este convinsă că poate avea o relaţie instituţională de colaborare cu Roberta Anastase, scrie Mediafax.

„Îi înţeleg poziţia Robertei„, a spus Săftoiu, menţionând că fostul preşedinte al Camerei a fost ţinta unor critici din partea ei.

Întrebat ce colaborare a avut cu Adriana Săftoiu când aceasta era membru PNL, Vasile Blaga a arătat că el „nu-şi împarte prietenii în funcţie de opţiunile lor politice”.

„Eu nu îmi împart prietenii în funcţie de opţiunile lor politice. Am prieteni peste tot. Dar prieteni politici am doar în PDL. Fiecare mi-e prieten în parte în PDL, dar cel mai bun prieten în PDL este PDL şi pe urmă fiecare membru”, a precizat Vasile Blaga într-o conferinţă de presă după ce a prezentat-o pe Adriana Săftoiu drept noul purtător de cuvânt al PDL.

Adriana Sfătoiu a fost întrebată de către ziarişti ce părere are despre traseismul politic, ea arătând că este total împotrivă”.

„Şi atunci când eram parlamentar şi atunci când am fost alături de PD, în 2001-2004, şi-mi amintesc foarte bine că a existat o problemă reală din acest punct de vedere, să ne amintim că PD a pierdut atunci foarte mulţi membri mergând spre PSD. Eram foarte revoltaţi. Ajungând parlamentar PNL, am constatat că PD, devenit PDL, ce făcea în Parlament? Practic susţinea acest traseism pe care îl acuzam când eram alături de ei. Sunt total împotrivă numai că nu e suficient să fiu împotrivă doar eu şi să spun acest lucru. Trebuie luate efectiv măsuri, adică trebuie să ai o legislaţie care să poată opri acest traseism„, a precizat Adriana Săftoiu, membru PDL, fost membru PNL.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că i-a propus fostului deputat PNL Adriana Săftoiu, fost purtător de cuvânt al Preşedinţiei în primul mandat al preşedintelui Traian Băsescu, să devină purtător de cuvânt al PDL, iar aceasta a acceptat.

El a făcut această declaraţie răspunzând unei întrebări înainte de şedinţa BPN al PDL.

Adriana Săftoiu a mai fost purtător de cuvânt al PD, între 2001 şi 2004, iar în perioada 2005 – 2007, la începutul primului mandat de preşedinte al lui Traian Băsescu, a fost consilier prezidenţial pe probleme de comunicare.

Adriana Săftoiu a demisionat la 28 martie 2007 de la Cotroceni, declarând că motivele sunt de natură personală: „E doar o măsură administrativă. Rămân în continuare un susţinător al politicii şi proiectelor lui Traian Băsescu”.

Demisia Adrianei Săftoiu a avut loc la zece zile după ce soţul ei, Claudiu Săftoiu, a demisionat din funcţia de director al SIE.

După o perioadă, Adriana Săftoiu a devenit membru PNL, ajungând deputat al acestei formaţiuni, postură din care a criticat în unele rânduri anumite decizii ale preşedintelui Băsescu. În unele ocazii, acesta i-a replicat.

Vasile Blaga a câştigat, recent, un nou mandat în fruntea PDL, victoria sa fiind contestată de Elena Udrea, dar şi de preşedintele Băsescu. Şeful statului a anunţat, la scurt timp după declararea oficială a lui Blaga drept preşedinte PDL, că se desparte de acest partid.