Adriana Săftoiu analizează rezultatele PNL: La nivel de ţară lucrurile nu stau prost. Predoiu nu poate fi responsabil

Adriana Săftoiu, prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, susţine că nu este responsabil Cătălin Predoiu pentru rezultatul pe Bucureşti la alegerile locale care au avut loc duminică, menţionând că acesta a intrat târziu în cursa pentru Primăria Capitalei.

06 iun. 2016, 12:27
Adriana Săftoiu analizează rezultatele PNL: La nivel de ţară lucrurile nu stau prost. Predoiu nu poate fi responsabil

„În mod evident, în Bucureşti, rezultatul nu este unul care să ne bucure, nu e foarte încurajator. La nivel de ţară, însă, lucrurile nu stau deloc prost. Pot să vă spun că, în acest moment, pe măsurătoarea paralelă pe care am făcut-o noi, având aproximativ 82% din secţiile din ţară, partidul are un scor de 30,19% şi avem peste o mie de primari, sunt zece primari din capitale de judeţ”, a declarat Săftoiu, luni, la RFI.

Cât priveşte faptul că duminică seară Cătălin Predoiu a ieşit în conferinţă de presă fără să îi aibă alături pe cei doi copreşedinţi ai partidului, Săftoiu a precizat că a fost decizia acestuia.

„A fost o discuţie între noi, domnul Predoiu, doamna Gorghiu, domnul Blaga, despre cum abordăm conferinţa de presă. A fost opţiunea domnului Predoiu, a spus că fiind şi preşedintele organizaţiei de Bucureşti, pentru că toate exit-poll-urile erau concentrate pe Bucureşti la momentul acela, ora 21,00, nu se ştia nimic practic despre ţară, a spus că doreşte să-şi asume acest rezultat şi a fost opţiunea lui”, a explicat Adriana Săftoiu, conform Agerpres.

Întrebată, în context, dacă PNL lasă impresia că Predoiu e singurul liberal care îşi asumă responsabilitatea pentru scorul din Capitală, ea a spus că nu.

„Este exclus! Domnul Predoiu nu este singurul responsabil, cu atât mai mult cu cât, să nu uităm, domnul Predoiu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei destul de târziu, sunt asumate, sunt câteva greşeli de strategie, de tactică, pe care le-am avut, deci nu poate fi domnul Predoiu responsabil pentru rezultatul de la Bucureşti”, a răspuns Săftoiu.

Potrivit Adrianei Săftoiu, responsabilitatea pentru scorul PNL pe Bucureşti ar trebui să şi-o asume toţi cei care au participat la luarea deciziilor. „Cred că noi toţi, cei care am participat la luările de decizii, care am fost prezenţi la strategie, tactică. Nu poţi să arăţi cu degetul doar într-o singură parte, doar către un om, doi sau trei”, a spus Săftoiu despre asumarea responsabilităţii în partid.

Ea a precizat că se va face o analiză în partid, care trebuie să ţină cont şi de rezultatul pe ţară al PNL.

Întrebată dacă s-ar impune unele demisii la vârful PNL, după scorul din Bucureşti, ea a spus că „într-o anumită măsură, da”.

„Într-o anumită măsură, da, probabil că ele vor fi, dar acum n-ar fi decent din partea mea să mă antepronunţ. Cu siguranţă va fi o analiză, miercuri va avea loc şi un Birou Politic. Probabil până atunci se va decide cine, ce şi cum”, a conchis Săftoiu.


loading...