Adriana Săftoiu, reacţie la propunerea ALDE: Momentul potrivit pentru anticipate s-a ratat

Adriana Săftoiu, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că momentul pentru organizarea de alegeri anticipate a fost ratat, el fiind potrivit în luna noiembrie a anului trecut, după "nefericitul caz Colectiv", iar propunerea ALDE nu face decât să stârnească "niște știri".

26 iul. 2016, 16:14
Adriana Săftoiu, reacţie la propunerea ALDE: Momentul potrivit pentru anticipate s-a ratat

„Momentul pentru alegeri anticipate s-a ratat. Momentul potrivit era anul trecut în noiembrie, după nefericitul caz ‘Colectiv’. Acum e mult prea târziu, așa că propunerea respectivă doar stârnește niște știri”, a declarat marți pentru Adriana Săftoiu, citată de Agerpres.

Copreședinții ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin propun organizarea de alegeri anticipate, susținând că cele două variante oferite de Executiv pentru parlamentare — 4 sau 11 decembrie — nu sunt bune, pentru că este posibil ca participarea la urne să fie redusă.

”Singura soluție pe care am identificat-o este aceea de a ajunge la un acord între toate partidele politice să organizăm alegeri anticipate. Este singura soluție ca toți membrii Parlamentului să își dea demisia și să avem alegeri în luna octombrie sau noiembrie”, a spus Daniel Constantin.

Citeşte şi: Daniel Constantin: Propunem ca toţi parlamentarii să-şi dea demisia pentru a se organiza alegeri anticipate în octombrie sau noiembrie