Adriana Săftoiu: Traian Băsescu trăieşte o OBSESIE. Obsesia „Elena Udrea şi Emil Boc”

Fostul consilier prezidenţial Adriana Săftoiu a declarat joi seara, la România TV,  că preşedintele pare să creadă că numai Elena Udrea şi Emil Boc sunt cei care au ieşit onorabil din guvernarea PDL. Totodată, Săftoiu crede că Udrea nu ar fi anunţat candidatura la preşedinţia PDL fără ca Băsescu să fi ştiut din timp.

14 feb. 2013, 19:08

Traian Băsescu trăieşte o obsesie. Obsesia Elena Udrea şi Emil Boc. Înţeleg că din ce face PDL, doar cei doi se salvează onorabil la finalul unei guvernări catastrofale şi cam asta e”, a spus Adriana Săftoiu la România TV

Ea susţine că preşedintele Băsescu a ştiut de intrarea lui Udrea în competiţia pentru preşedinţia PDL dinainte de anunţul oficial al acesteia. „Nu cred că Elena Udrea a putut să facă acel anunţ fără ca Traian Băsescu să fi ştiut. Mi-e greu să cred că Elena Udrea ar fi putut anunţa candidatura la conducerea PDL fără ca măcar preşedintele Băsescu să fi fost cel puţin avertizat”, a comentat Săftoiu.

Fostul deputat PNL a apreciat că Băsescu nu ia în serios o eventuală candidatură a lui Emil Boc pentru preşedinţia PDL, Emil Boc. „Povestea cu Emil Boc a fost exact ceea ce a spus: ‘ca să scap de voi‘. Nu ştiu dacă Emil Boc se simte onorat de acest răspuns. După ce spui că-l vezi pe Emil Boc preşedintele PDL şi apoi râzi, n-aş spune că i-a făcut un compliment domnului Boc”, a spus Săftoiu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi seară, la Cluj Napoca, întrebat dacă l-a convins pe Emil Boc să candideze la şefia PDL, că nu a vorbit serios când a spus că, între Udrea şi Blaga, l-ar prefera în fruntea democra-liberalilor pe edilul de la Cluj.

Traian Băsescu le-a spus, râzând, jurnaliştilor, că nu l-a convins pe Emil Boc să candideze la şefia PDL.

„Dar asta ştiam de la început. Am spus numele ăsta ca să scap de întrebare”, a precizat Băsescu.

Întrebat dacă l-a convins atunci să candideze la prezidenţialele din 2014, Băsescu a răspuns la fel de vesel: „E, asta e altceva”.

La rândul său, Emil Boc a declarat că îşi păstrează decizia de a nu mai candida la şefia PDL. „Nu candidez la funcţia de preşedinte al PDL”, a spus Boc.

Întrebat dacă ia în calcul să candideze la Preşedinţie, Boc a spus: „La preşedinţia de bloc, de la mine, de la asociaţie”.

Şeful statului a fost întrebat, joi, după întâlnirea de la Primăria Cluj-Napoca avută cu Emil Boc, care dintre candidaţii anunţaţi până acum pentru şefia PDL ar fi cel mai potrivit preşedinte al partidului.  „Emil Boc”, a răspuns râzând Traian Băsescu.