Adriean Videanu a demisionat de la conducerea PNL Bucureşti după ce a primit mandat de arestare

Adriean Videanu a demisionat din funcţia de copreşedinte al PNL Bucureşti după ce a primit mandat de arestare. Videanu a fost ridicat de acasă de Poliţie şi a ajuns în arestul Poliţiei Capitalei. Este arestat preventiv pentru 30 de zile.

31 ian. 2015, 10:05
Adriean Videanu a demisionat de la conducerea PNL Bucureşti după ce a primit mandat de arestare

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat sâmbătă că Adriean Videanu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei Bucureşti a liberalilor, după ce a fost arestat preventiv.

„Lucrurile sunt clare. Domnia sa este suspendat din funcţia de membru de partid, dar a trimis şi astăzi dimineaţă demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei noastre de Bucureşti. Este suspendat din calitatea de membru de partid”, a spus Blaga, întrebat de jurnalişti dacă Videanu şi-a dat demisia.

Declaraţia a fost făcută înainte de începerea lucrărilor Consiliului Naţional al PNL, la Palatul Parlamentului.

Adriean Videanu, Dorin şi Alin Cocoş, Alina Bica şi fostul ei consilier Florentin Mihăilescu au fost arestaţi, sâmbătă, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Decizia a fost luată în dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica şi nu este definitivă, putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

Videanu, Alin Cocoş şi Mihăilescu urmează să fie încarceraţi, în timp ce Dorin Cocoş şi Alina Bica sunt deja în arest în alte două dosare – dosarul Microsoft şi respectiv cel al despăgubirii ilegale pentru un teren supraevaluat.

AVEREA LUI VIDEANU: domeniu la Snagov de 5 milioane de euro, clădiri, terenuri, acţiuni şi conturi fără număr

În dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale, Bica este urmărită penal pentru luare de mită (două infracţiuni), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi favorizarea făptuitorului.

Omul de afaceri Dorin Cocoş este urmărit penal în acelaşi dosar pentru trafic de influenţă şi dare de mită, fiul său Alin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Florentin Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mită.