Adrieanu Videanu cere instanţei să plece în Arabia Saudită pentru afacerile cu marmură

Adriean Videanu a cerut încuviințarea instanței pentru a părăsi țara în intervalul 25 aprilie - 9 mai pentru a merge în Arabia Saudită pentru negocieri cu cumpărătorii de marmură, întrucât el este singurul exportator din România, a declarat, marți, avocatul lui, Cristian Ene.

21 apr. 2015, 14:23
Adrieanu Videanu cere instanţei să plece în Arabia Saudită pentru afacerile cu marmură

Solicitarea lui Adriean Videanu, judecat sub control judiciar în dosarul „Bica 2”, a fost respinsă în primă instanță. Astfel, Videanu a formulat contestaţie, care se judecă marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), scrie romanialiberă.ro.

Avocatul său, Cristian Ene, a declarat că firmele lui Adriean Videanu sunt singurele exportatoare de marmură din România şi că acesta trebuie să meargă în Arabia Saudită pentru a purta negocieri cu persoane interesate de achiziţia de marmură şi să încheie contracte pentru exportarea acestui material.

Judecătorii instanţei supreme au rămas în pronunţare şi urmează să decidă dacă îi vor permite lui Videanu să părăsească ţara.

Adriean Videanu, la data faptelor acționar la o societate comercială, a fost trimis în judecată în dosarul Bica 2 pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Dosarul „Bica 2” a fost disjuns din cel în care fosta şefă a DIICOT fost trimisă în judecată, în 15 decembrie 2014, pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.