Adversar de coşmar pentru CFR CLUJ în Champions League. Campioana României nu este cap de serie LIVE VIDEO UEFA

În timp ce întreaga planetă e conectată la Cupa Mondială din Rusia, pentru CFR Cluj încep emoţiile noului sezon european. Azi, de la ora 13:00, la sediul UEFA de la Nyon, va avea loc tragerea la sorţi a meciurilor din preliminariile Ligii Campionilor. Campioana României îşi va afla adversara din turul 2 la ora 14:00.

19 iun. 2018, 10:29
Adversar de coşmar pentru CFR CLUJ în Champions League. Campioana României nu este cap de serie LIVE VIDEO UEFA

Gruparea din Gruia se află în cantonament la Poiana Braşov, iar între două antrenamente îşi vor afla adversara din turul 2 preliminar al UCL. Lista formaţiilor pe care clujenii le pot întâlni nu oferă motive de linişte. 

LIVE TRAGEREA LA SORTI

Meciuri turul II

CFR Cluj va juca în turul 2 preliminar Champions League împotriva câştigătorului dintre Malmo şi echipa câştigătoare a turneului preliminar.

Manșa tur se va juca la Cluj pe 24 /25 iulie, iar returul se va disputa pe 31 iulie /1 august.

________________

S-a terminat tragerea pentru turul I. Urmează tragerea la sorți a meciurilor din turul II. 

Meciuri turul I

Torpedo Kutaisi – Sheriff 
Shkëndija – The New Saints 
Sūduva – APOEL
Olimpija Ljubljana – Qarabag
F91 Dudelange – Videoton 
Câştigătoare turneul preliminar – Malmo 
HJK Helsinki – Víkingur 
Ludogorets Razgrad – Crusaders
Cork City -Legia Warszawa
Valur Reykjavík – Rosenborg 
Kukes – Valletta 
Flora Tallinn – Hapoel Beer-Sheva
Spartaks Jurmala – Steaua Roșie Belgrad
Alashkert – Celtic
Spartak Trnava – Zrinjski 
Astana – Sutjeska


CFR nu este cap de serie pe ruta campioanelor şi astfel adversara s-ar putea alege dintre APOEL (Cipru), Ludogorets Razgrad (Bulgaria), Legia Varşovia (Polonia), Celtic (Scoţia) sau Dinamo Zagreb (Croaţia), cluburi cu rezultate importante pe continent în ultimii ani.

De altfel, şi clujenii sunt uşor resemnaţi în privinţa şanselor de a ajunge în grupe. Căpitanul Mario Camora spune că el şi colegii săi au nevoie de foarte mult noroc.

„Hai sa fim serioşi, foarte, foarte greu o să fie! Avem nevoie şi de noroc. Ştim posibilii adversari, sunt 3-4 echipe cu care putem să ne batem. Sperăm să avem noroc cu un adversar şi să putem să trecem, să ajungem cât mai departe”, a spus fundaşul stânga portughez.

Astana (Kazahstan), Qarabag (Azerbaidjan), BATE Borisov (Belarus), Sheriff Tiraspol (Moldova) şi Malmo (Suedia) completează lista posibililor adversari ai campioanei României.

„Greu de îndeplinit obiectivul, participarea în Champions League. E cam dificil pentru orice echipă din România, indiferent de ce transferuri vor mai face. Dar au echipă bună pentru a ajunge în Europa League. Au un lot bun, deci grupele Europa League se poate”, a declarat Ioan Andone, fost antrenor al echipei din Gruia.

Eliminarea din turul 2 preliminar al UCL înseamnă retrogradarea în turul 3 preliminar din UEL, însă, spre deosebire de anii precedenţi, echipele venite din Liga Campionilor vor juca între ele în a doua competiţie europeană. 

Meciurile tur din turul 2 preliminar al UCL se vor disputa pe 24 şi 25 iulie, în timp ce manşa secundă e programată pe 31 iulie şi 1 august.

Calendarul Ligii Campionilor în sezonul 2018/19

Tur preliminar – mini-turneu în 26 și 29 iunie
Turul 1 – 10/11 și 17/18 iulie
Turul 2 (VALABIL ȘI PENTRU CAMPIOANA ROMÂNIEI) – 24/25 iulie și 31 iulie/1 august
Turul 3 – 7/8 și 14 august
PLAY-OFF-UL – 21/22 și 28/29 august
FAZA GRUPELOR -18/19 septembrie, 2/3 și 23/24 octombrie, 6/7 și 27/28 noiembrie, 11/12 decembrie
OPTIMI DE FINALĂ – 12/13 şi 19/20 februarie (turul); 5/6 şi 12/13 martie (returul)
SFERTURILE DE FINALĂ – 9/10 şi 16/17 aprile
SEMIFINALE – 30aprilie/1 mai şi 7/8 mai
FINALA – 1 iunie

 

Salariul extraterestru cerut de Essien CFR-ului. Ar deveni cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1 din toate timpurile

Cunoscutul fotbalist ghanez Michael Essien a fost prezent la Cluj weekend-ul trecut, la meciul dintre Generaţia de Aur şi Legendele Barcelonei, scor 0-2, dar unul dintre motivele sosirii în România a fost să poarte discuţii cu CFR Cluj. La 35 de ani, mijlocaşul care a câştigat UEFA Champions League cu Chelseaa cerut un milion de euro contract. Dacă ar fi de acord, clujenii ar ajunge să achite cel mai mare salariu din toate timpurile pentru un jucător care evoluează în Liga 1.

La Persib Bandung, ultima echipă la care a evoluat, Essien a jucat 29 de partide şi a marcat de cinci ori.

Dacă Essien va primi ce a cerut, el va deveni fotbalistul cu cel mai mare salariul plătit vreodată în Liga 1. Rapid semnase la un moment dat, în perioada lui Fathi Taher, un contract cu brazilianul Paulista (Barioni), căruia ar fi trebuit să-i achite 800.000 de euro pe an. A jucat doar patru meciuri şi a părăsit România. Au fost şi alţi jucători însă care au luat bani frumoşi într-un fotbal în care patronii aruncau cu banii, dar şi schimbau denumirile societăţilor ca pe ciorapi, ca să evite taxele şi impozitele:

Lobonţ 700.000 de euro
Yssouf Kone 500.000
Wesley 420.000
Cadu 420.000 
Julio Cesar 400.000
Dorel Stoica 400.000
Chipciu 360.000

Pe 19 august 2005, Chelsea plătea pentru Essien 38 de milioane de euro, într-un moment în care valoarea sa de piaţă era cotată la 45 de milioane de euro, conform transfermarkt.de.

Liberty Professionals Accra, Bastia, Olympique Lyon, Chelsea, Real Madrid, Milan, Panathinaikos şi Persib Bandung (Indonezia) sunt echipele pentru care a jucat Essien