Advertorialele și rolul lor în strategia de marketing

Ai văzut vreodată un articol care explică pe larg caracteristicile unui produs sau serviciu? Există multe articole de acest fel pe portalurile de știri și reviste. Ele se numesc advertoriale și pot fi nu doar despre produse și servicii, ci și despre o anumită activitate, o entitate sau un eveniment.

13 iul. 2022, 09:52
Advertorialele și rolul lor în strategia de marketing

La fel stau lucrurile și în legătură cu acest articol, iar când îl citești, poate că nici nu-ți dai seama, dar în realitate este un advertorial, un tip de reclamă foarte bine gândită astfel încât să-ți ofere și ție ca cititor ceva prețios în schimbul timpului pe care îl dedici citirii lui. Dar ce este mai exact un advertorial și de câte tipuri pot fi advertorialele?

Definiția advertorialelor

Cuvântul advertorial este o combinație între cuvintele „reclamă” și „editorial”. Din aceasta, putem concluziona că advertorialul este un material cu conținut publicitar, postat de obicei în reviste sau ziare, dar și pe website-uri de știri sau pe bloguri. Formatul advertorialelor este foarte asemănător cu editorialele publicației, așa că uneori este greu de spus care din articole este unul obișnuit de știri și care un advertorial. Cu toate acestea, principala diferență dintre advertoriale și articolele obișnuite este faptul că pentru primele publicațiile primesc bani pentru a le posta.

Având în vedere că un advertorial este o formă de publicitate scrisă folosind un stil similar ca cel al buletinelor de știri, ele conțin în general un mesaj de promovare sau în cazul publicațiilor online, un link către un anumit website.

Avantajele advertorialelor

Cele mai bune advertoriale au avantajul transmiterii informațiilor și mesajelor în termeni subtili. În plus, discuția pe care o propun ele este una clară, concisă și ușor de înțeles de publicul larg. Avantajele advertorialelor, în comparație cu reclamele obișnuite, se văd din elementele pe care ele le livrează. Conținutul prezentat în advertoriale este mai aprofundat și mai informativ. Pentru ca publicul să se bucure de informații noi, chiar dacă în realitate este vorba de conținut publicitar.

În era digitală de astăzi, advertorialele sunt o parte importantă a strategiei de marketing de conținut. Natura acestora îi poate face cititori să se simtă mai confortabili, deoarece le dă impresia că nu sunt forțați să cumpere produsul/serviciul din reclamă. Dacă un brand poate crea conținut pe care cititorii îl iubesc și oferă elemente promoționale subtile, materialele acestuia vor fi mai atractive și mai bine primite de public. De asemenea, poți profita de un sistem CRM precum Publyo pentru a facilita gestionarea rapidă și eficientă a advertorialelor, atât pentru propria companie, cât și pentru clienții tăi dacă reprezinți o agenție de marketing online.

Tipuri de advertoriale

Reclame pentru produse

Advertorialele pentru produse sunt probabil cele mai comun tip de advertorial, des întâlnit în reviste sau media online. Acest tip de materiale propune o discuție despre anumite produse pe care producătorii sau comercianții lor le promovează prin advertoriale. Poți discuta despre marca, stilul, calitatea și alte caracteristici ale acestor produse, inclusiv care sunt cele mai recente modele de produse fabricate de brandul respectiv.

Anunțuri de servicii

Anunțurile de servicii sunt similare cu articolele care fac reclamă la produse. Diferența este că anunțurile pentru servicii discută despre serviciile pe care companiile le oferă publicului și nu produsele lor. Subiectele variază, de asemenea, de la tipul, metoda și calitatea serviciilor oferite și până la durata de timp în care poți profita de ele. De obicei, găsim astfel de advertoriale în anumite comunități.

Advertoriale corporative

Pe lângă promovarea produselor sau serviciilor, există și un tip de advertoriale care discută despre o activitate desfășurată de o anumită companie. Aceste advertoriale se numesc advertoriale corporative. Ele tratează în cuprinsul lor existența unei companii, indiferent dacă este vorba despre o companie privată, sau una deținută de guvern. Cele mai comune subiecte ale acestui tip de advertoriale sunt activitățile companiei promovate.

Advertoriale guvernamentale

Și activitățile guvernamentale pot fi incluse cu succes în advertoriale. Advertorialele guvernamentale prezintă diverse discuții despre activități legate de modul de conducere al unui anumit guvern și pot fi: informative, explicative, persuasive, argumentative sau explorative. În advertorialele guvernamentale se explică în detaliu servicii sau activități care au loc într-un mediu guvernamental.

Articol susținut de Publyo.ro.