Cine este Aenn, noua revelaţie a muzicii uşoare. La doar 13 ani, scrie versuri, compune melodii şi îşi găseşte inspiraţie în tot ce o înconjoară

Anna are doar 13 ani şi o voce excepţională. A început să cânte când avea doar câţiva anişori şi, remarcându-i vocea deosebită, la 5 ani părinţii au dus-o la o audiţie la Corul Radio. În mod previzibil, micuţa i-a uimit pe toţi, dar "audienţa" a copleşit-o, lacrimile au podidit-o, a început să se sufoce. Acum, la început de an, Aenn lansează un nou single de excepţie, "Side Of A Story".

05 ian. 2023, 08:58
Cine este Aenn, noua revelaţie a muzicii uşoare. La doar 13 ani, scrie versuri, compune melodii şi îşi găseşte inspiraţie în tot ce o înconjoară

După experienţa de la 5 ani, de la Corul Radio, Anna le-a spus părinţilor că nu vrea să mai ia niciodată parte la aşa ceva. Nu mică le-a fost dezamăgirea, dar au decis să nu facă presiuni asupra ei şi să lase lucrurile să vină de la sine.

Anna are certe înclinaţii către tot ce înseamnă parte artistică, nu doar către muzică. Este extrem de creativă: pictează, face miniaturi din te miri ce, mânuiește pistolul de lipit de la câțiva ani cu o dibăcie de care nici adulţii nu sunt capabili, coase. Şi dacă aceste lucruri nu sunt suficiente, ei, bine, micuţa se ocupă şi cu salvarea fiinţelor neajutorate.

Cine este Aenn, noua revelaţie a muzicii uşoare

Tot ce face face în felul ei şi în ritmul ei. Iar părinţii au înţeles, din fericire, acest lucru şi nu au făcut niciun fel de presiune asupra ei, lăsând pur şi simplu lucrurile să se întâmple, doar încurajând-o atunci când simt că are nevoie.

Face lucrurile în felul ei și, evident, a avut o abordare atipică și cu muzica, încă de la început, nedorindu-și să facă vreo oră de teorie sau de canto vreodată. Cânta de dimineață până seara, orice, perfect, dar numai atunci când credea că nu o aude nimeni. Exista un moment care îi provoca anxietate, cel în care mai multe priviri sunt ațintite asupra ei.

La aproape 5 ani am dus-o la o audiție la Corul Radio, unde, evident, a uimit. A mers împreună cu surioara ei la prima repetiție, dar, pentru că a fost rugată să cânte în fața copiilor din cor, pentru acuratețea glasului de numai 5 ani, am găsit-o cu ochii în lacrimi și nu a mai vrut să meargă niciodată, pentru că… se sufocă. Am lăsat timpul să treacă și să așeze lucrurile exact cum e rânduit„, au dezvăluit părinţii micuţei artiste.

Anii au trecut, la fel şi anxietatea. Pentru că avea un potenţial uriaş, părinţii Annei au decis să nu se dea bătuţi şi să mai facă o încercare. Anna avea deja 11 ani când a păşit în studioul Mihaelei Cernea.

La finalul anului 2020, când se apropia de împlinirea celor 11 ani, avea să primească un alt fel de cadou de la Moş Crăciun. După mai multe concerte şi experiențe la care, în calitate de spectator, a fredonat inclusiv piesele pe care le auzea pentru prima oară, de la jumătatea primei strofe iar vocea ei răsuna în toată casa, părinţii au hotărât să o pună în fața faptului împlinit şi să ignore consecinţele pe care decizia lor le-ar fi putut avea asupra micuţei.

Aşa că au vorbit cu Mihaela Cernea să o asculte, iar Anna nu a aflat despre acest lucru decât în momentul în care a păşit în studio. Părinţii i-au explicat, la acel moment, că nu trebuie să facă nimic împotriva voinței ei, dar că merită să aibă această experiență. O oră mai târziu, din studioul Mihaelei Cernea ieşea o cu totul altă Annă. Tot cu ochii în lacrimi, ca în urmă cu şase ani la Corul Radio, doar că acum lacrimile nu mai erau provocate de panică şi anxietate, ci de bucurie.

Luase decizia să facă o schimbare majoră. Era început de decembrie și, deși sceptică, imediat ce a ajuns acasă, i-a scris Moşului că îşi doreşte un pian. Moşul i-a ascultat dorinţa, iar când l-a primit, Anna a plâns în hohote. Apoi, cu o răbdare infinită, a început să aștearnă muzică. Nu ştia nici note, nici teorie, cu toate astea, compunea cu o măiestrie greu de explicat.

Aenn, decisă să nu-şi transforme pasiunea în job

Aenn este, fără doar şi poate, noua revelaţie a muzicii uşoare. Deşi muzica este, fără nicio urmă de îndoială, marea ei pasiune, Anna crede, totuşi, că nu asta îi este menirea. Micuţa spune că va avea o meserie care să nu aibă nicio legătură cu muzica: arhitect, explorator, geolog sau poate medic.

Aveam să aflăm că are un caiet cu versuri, toate în limba engleză și, undeva, într-un loc doar de ea știut, fiecare dintre poezii avea propria melodie pe care deja începea să o descopere pe clape. 

Găsește inspirație în tot ceea ce o înconjoară și, surpinzător, versurile celei de-a doua piese au fost scrise pe la 8-9 ani, la finalul unei zile în care a văzut un film cu nu știu de prințesă blondă, care a marcat-o profund.

Și pentru că Anna face lucrurile în felul ei, în ritmul ei, vrea să cânte, continuă să compună, să scrie versuri, dar își dorește ca această mare pasiune să nu o mistuie, să nu fie primordiala ei preocupare, fiind convinsă că alta îi este menirea. Încă nu știe ce meserie va avea, dar fie că va fi arhitect, explorator, geolog sau medic, va și continua să cânte„, au dezvăluit părinţii noii revelaţii a muzicii uşoare.