AEP: 18.282.648, numărul ALEGĂTORILOR din Registrul electoral la data de 3 decembrie

Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 3 decembrie este de 18.282.648, cu 10.059 mai mulți față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă, pe 5 noiembrie, când numărul total al alegătorilor înregistrați era de 18.272.589.

03 dec. 2015, 15:08
AEP: 18.282.648, numărul ALEGĂTORILOR din Registrul electoral la data de 3 decembrie

Potrivit unui comunicat al AEP, diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia și a unui import de date programat de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerul Afacerilor Interne.

Citeşte şi: AEP: Votul prin corespondenţă, fără proceduri birocratice descurajante şi să ofere măsuri de siguranţă

Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare. Este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară.

Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii.