AER ARCTIC, cu GERURI ANORMALE pentru perioada următoare, potrivit unui document al Guvernului

Prognoza meteorologică indică un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând geruri anormale pentru perioada următoare, se arată într-un document al Guvernului prin care este justificat un transfer de fonduri către primării pentru acoperirea costurilor generate de iarnă.

11 nov. 2013, 09:47
AER ARCTIC, cu GERURI ANORMALE pentru perioada următoare, potrivit unui document al Guvernului

„Potrivit prognozei meteorologice, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând geruri anormale pentru perioada următoare, ceea ce va determina creşterea consumului prognozat de energie electrică şi termică pe perioada sezonului rece. În aceste condiţii există riscul ca autorităţile locale să nu poată asigura stocurile necesare furnizării în condiţii optime a agentului termic pentru populaţie pentru perioada friguroasă în anul 2013″, se arată în nota de fundamentare a unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului, potrivit Mediafax.

VEZI ŞI PROGNOZA METEO pe două săptămâni: De când vor veni ninsorile

Prin această ordonanţă, Guvernul va transfera autorităţilor locale bani din Fondul de rezervă bugetară pentru plata arieratelor, costuri urgente pentru funcţionarea în perioada de iarnă şi alte cheltuieli, inclusiv salarii.


loading...