Aeroport închis din cauza ninsorii

Zăpada care s-a abătut asupra Europei de Vest a dus joi la închiderea aeroportului din Geneva, au anunţat autorităţile aeroportuare elveţiene, citate de AFP.

01 mart. 2018, 08:29
Aeroport închis din cauza ninsorii

„Din cauza condiţiilor meteorologice, aeroportul din Geneva este închis traficului aerian până la noi ordine”, a explicat aeroportul pe site-ul său de internet, recomandându-le pasagerilor „să nu meargă la aeroport pentru moment” şi „să verifice la compania lor aeriană orarul zborurilor”.

Potrivit Agerpres, un strat de mai mulţi centimetri de zăpadă s-a depus în regiunea aeroportului Geneva, unde bate un vânt îngheţat în dimineaţa zilei de joi.

Celălalt mare aeroport elveţian, cel din Zurich, pare să fie mai puţin afectat, înregistrând numai câteva întârzieri pe anumite zboruri.

Traficul rutier a fost de asemenea puternic perturbat, la fel ca şi traficul feroviar, potrivit Radioteleviziunii elveţiene (RTS).

Elveţia a înregistrat în ultimele zile recorduri de temperaturi scăzute, care au ajuns la altitudine la aproape -40 de grade Celsius.