Aeroportul Băneasa se redeschide luni pentru cursele de linie

Aeroportul Băneasa din Nordul Capitalei se redeschide luni, pe 1 august cu ocazia aniversării a 110 ani de la inaugurare, a anunţat la RRA directorul Companiei Aeroporturi Bucureşti, George Dorobanţu.

27 iul. 2022, 18:27
Aeroportul Băneasa se redeschide luni pentru cursele de linie

Aeroportul Băneasa din Nordul Capitalei se redeschide luni, pe 1 august cu ocazia aniversării a 110 ani de la inaugurare, a anunţat pentru RRA, directorul Companiei Aeroporturi Bucureşti, George Dorobanţu. Reluarea curselor comerciale de linie se face după nouă ani.

Reluarea curselor comerciale de linie se face după 9 ani în care Aeroportul a fost închis pentru aceste zboruri şi a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor şi a echipamentelor aeroportuare.

Aeroportul din România unde pasagerii nu mai trebuie să scoată lichidele şi electronicele din bagajul de mână
Trei companii sunt deja pregătite să înceapă cursele de linie şi charter pe Băneasa a precizat George Dorobanţu. „Avem deja trei discuţii avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluţii pentru a-şi creşte baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care şi-a anunţat intenţia să opereze şi de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizaţi pentru Otopeni, dar vor opera şi la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanţă. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chişinău”, spune George Dorobanţu, director demisionar al CNAB.

Vacanţe 2022. Cum să eviți cozile din aeroporturi, cele mai utile sfaturi în actualul haos
Spre deosebire de Aeroportul Otopeni unde pasagerii trebuie să vină cu cel puţin două ore înainte de îmbarcare, la Băneasa timpul va fi chiar de sub o oră. De la 1 august Compania Aeroporturi Bucureşti va avea o nouă conducere, după ce actualul director şi-a dat demisia.

Aglomerație infernală pe Aeroportul Otopeni! Greva din Germania a dat peste cap traficul aerian, oameni revoltați

Este aglomerație infernală pe Aeroportul Otopeni din Capital[. Multe zboruri au fost fie întârziate, fie anulate, iar oamenii așteaptă ore în șir pentru a primi un răspuns. Asta după ce o companie aeriană din Germania a anunțat că anulează toate zborurile pe aeroporturile din Frankfurt și München, ambele centre de operațiuni ale transportatorului aerian german.

Oamenii sunt de-a dreptul revoltați. Unii dintre ei trebuiau fie să plece în vacanțe, fie definitiv din țară. Ei spun că au fost anuntați printr-un mail că zborul lor a fost anulat și asta deoarece compania Lufthansa a intrat, astăzi, în grevă.

Mai mult, această grevă poate duce în continuare la anulări sau întârzieri individuale ale zborurilor până vineri. În București, de exemplu, sunt două curse operate de Lufthansa care au fost anulate. Una dintre ele trebuia să  plece la 18:45 iar alta la 19:25. Sunt zeci de români care așteaptă un răspuns pentru că oamenii au plătit niște bani pe care sunt nevoiți să îi piardă acum pentru că nu îi despăgubește nimeni.