Aeroportul din Braşov va fi gata în câteva luni. Firmele care au semnat deja contracte

Aeroportul din Braşov va fi gata în luna noiembrie. Construit de la zero, a costat 120 de milioane de euro, bani din partea Consiliului Județean Brașov.

03 feb. 2022, 20:58
Aeroportul din Braşov va fi gata în câteva luni. Firmele care au semnat deja contracte

Aeroportul din Braşov va fi operaţional începând cu data de 1 noiembrie a acestui an, au precizat reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov, citaţi de Ziarul Financiar. Deja, opt mari companii şi-au exprima dorinţa de a zbra din Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav.

După finalizarea lucrărilor, Braşovul va deveni al 17-lea oraş din România care va dispune de aeroport.

Deocamdată, TAROM, Blue Air și Wizz sunt doar trei dintre companiile care vor să semneze contractul cu aeroportul din Brașov. Potrivit estimărilor, 300.000 de pasageri ar urma să folosească aeroportul din Braşov, pentru care s-au investit peste 120 de milioane de euro. Suma a fost asigurată de către Consiliul Județean Brașov, dar și de către stat.

Citeşte şi: „Santorini se îneacă sub grindină!”. Strigăt disperat de pe una din insulele bijuterie ale Greciei

Aeroportul din Braşov e aşteptat. „Interesul companiilor de zbor este foarte ridicat”

Terminalul aeroportului din Brașov va fi al treilea ca lungime din țară. Pe primul loc se află cel din Otopeni, iar locul al doilea este ocupat de către terminalul din Cluj-Napoca. Mai mult decât atât, terminalul dă voie unui număr de peste 1,2 milioane de pasageri să îl tranziteze.

Pista va permitea decolarea și aterizarea oricăror tipuri de avioane, dar excepție va face A380, cel mai mare avion comercial din lume.

„Interesul companiilor de zbor este foarte ridicat şi real pentru că zona Braşovului este cu potenţial şi nu depinde de sezon. Practic am avut discuţii cu toate companiile mari din România”, a spus Alexandru Anghel, directorul Direcției de Implementare a aeroportului.

„Avem un proiect de a aduce calea ferată din Ghimbav până la aeroport. Cred că vom fi primul aeroport din România care avem prevăzută cale ferată”, a adăugat el.

Citeşte şi: Un român a îngrozit Marea Britanie. A atacat o femeie şi a lăsat-o să agonizeze dezbrăcată într-un tufiş