Aeroportul din Strasbourg a fost evacuat de urgenţă. A fost haos, echipele anti-tero au intrat în acţiune UPDATE

Aeroportul din Strasbourg a fost evacuat miercuri după-amiaza în urma unei alerte cu bombă, care a condus la anularea a două zboruri şi la mai multe întârzieri, au anunţat prefectura şi aeroportul.

04 mart. 2020, 15:33
Aeroportul din Strasbourg a fost evacuat de urgenţă. A fost haos, echipele anti-tero au intrat în acţiune UPDATE

UPDATE. Aeroportul din Strasbourg a fost redeschis miercuri după-amiază după ce a fost evacuat timp de mai multe ore din cauza unei alerte cu bombă care a provocat anularea zborurilor şi mai multe întârzieri, informează prefectura şi aeroportul. Nicio bombă nu a fost descoperită şi redeschiderea aeroportului, evacuat la sfârşitul dimineţii, era „în curs” în jurul orei 17.00 locale (ora 18.00, ora României), potrivit prefecturii din Bas-Rhin.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Situat la aproximativ 15 kilometri vest de capitala europeană, aeroportul Strasbourg-Entzheim a primit miercuri către prânz un e-mail „răuvoitor” în care se evoca prezenţa unei bombe în incintă, potrivit Prefecturii din Bas-Rhin. Cele 350 de persoane prezente pe aeroport în acel moment au fost evacuate în vederea unei veriticări minuţioase, potrivit prefecturii.

Citeşte şi O bancă din Capitală, evacuată de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bomba

Pasagerii au fost primiţi într-un local din apropiere, unde li s-a distribuit hrană„, a precizat aceeaţi sursă.

Două zboruri dus-întors către Munchen şi Toulouse au fost anulate, iar patru zboruri cu destinaţia Lyon, Nisa, Amsterdam şi Nantes au fost amânate, potrivit aeroportului.