Aeroportul Heathrow din Londra închis, după ce un avion a luat foc FOTO

Pistele aeroportului Heathrow din Londra au fost închise aproape 90 de minute după ce un avion aparţinând Ethiopian Airlines a luat foc. La bordul aeronavei Boeing 787 Dreamliner, denumită Queen of Sheba, nu se aflau pasageri şi nu există victime.

12 iul. 2013, 16:22
Aeroportul Heathrow din Londra închis, după ce un avion a luat foc FOTO

Sosirile şi plecările de pe Heathrow au fost suspendate după incidentul care a survenit în jurul orei 16:30 BST (18.30, ora României), iar pasagerii au fost informaţi că vor exista întârzieri. Niciun pasager nu se afla la bord, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului. Cursele de pe aeroport au fost reluate.

„Putem confirma că a fost un incendiu în interiorul unei aeronave Ethiopian Airlines şi că serviciile de urgenţă ale aeroportului se află la faţa locului. Avionul se afla într-o zonă de parcare, la distanţă„, a mai spus purtătorul de cuvânt.

În luna ianuarie, 50 de avioane Dreamliner din întreaga lume au fost oprite la sol din cauza problemelor la baterii. Boeing a schimbat apoi bateriile la toate avioanele.

În luna aprilie, un Dreamliner tot al companiei Ethiopian Airlines – despre care se crede că ar fi acelaşi implicat în incidentul de pe Heathrow – a zburat de la Addis Ababa la Nairobi în primul zbor comercial de când au fost oprite.

Poliţia Metropolitană din Londra a declarat că a fost alertată în legătură cu un incendiu într-un avion. „Serviciile de urgenţă sunt la faţa locului. Nimeni nu era la bord şi nu există victime, până în prezent. Nu se ştie încă sursa focului”.

FOTO: Twitter

Avionul Ethiopian Airlines care a luat foc, pe aeroportul Heathrow din Londra, FOTO: BBC