Aerul condiţionat ne răcoreşte, dar ne şi ÎMBOLNĂVEŞTE

Publicat: Vineri, 09 August 2013 10:46 // Actualizat: Vineri, 09 August 2013 10:46 // Sursa: RTV.net

În zilele caniculare aerul condiţionat din maşină sau de la birou poate părea un adevărat dar al tehnologiei, însă medicii ne atrag atenţia că acesta poate declanşa virozele sezoniere.

Foto: airconditioning-saltlakecity.com

Diferenţele mari de temperatură dintre interior şi exterior pot provoca răceli de vară la fel de periculoase ca cele de iarnă.

"Virozele sezoniere nu sunt confortabile pentru organism şi au riscurile lor. Trebuie avut grijă ca temperatura aparatele de aer condiţionat să nu fie setată cu o diferenţă mai mare de 5 grade între temperatura de afară şi temperatura din încăpere. În condiţiile unui indice de confort termic foarte crescut organismul reacţionează greu la un stres suplimentar", a declarat la România TV Alice Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti.

Citeşte şi Cum să ai răcoare în casă fără aer condiţionat

Aerul condiţionat nu poate îmbolnăvi doar de viroze, ci poate provoca şi sinuzite, rinite, otite, bronşite şi chiar pneumonii.

Cardiacii sunt supuşi unui risc major dacă aparatele de aer condiţionat sunt setate pe un temperatură foarte scăzută, aceştia pot suferi un stop cardio-respirator în momentul în care intră într-o încăpere foarte răcoroasă.

Citeşte şi Cum ne protejăm copiii de CANICULĂ. Vezi sfaturi

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
16 aug 18:18
...poate părea un adevărat dar al tehnologiei, însă medicii ne atrag atenţia că acesta poate declanşa virozele sezoniere. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.7556
RON
20 Oct
noapte 9 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H