Aerul condiţionat şi bolile aduse de el. Prevenire, vindecare şi sfaturi din medicina chinezească

Aerul condiţionat a devenit indispensabil în timpurile moderne. Sunt din ce în ce mai puţine casele care nu au aerul condiţionat care îţi oferă confort în propria locuinţă, mai ales pe timp de vară, când aerul este de nerespirat.

15 aug. 2017, 19:21
Aerul condiţionat şi bolile aduse de el. Prevenire, vindecare şi sfaturi din medicina chinezească

Pe cat este de „prieten”, aerul conditionat se poate transforma si intr-un dusman notoriu, el fiind cauza mai multor probleme de sanatate.

De exemplu, persoanele care lucreaza in spatii in care functioneaza doar aerul conditionat sufera de congestii nazale, ameteala, oboseala, pierderi de memorie, alergii, stranuta des sau le curge nasul. Medicina moderna a reunit aceste simptome sub genericul „sindromul aerului conditionat”.

Simptomele difera de la persoana la persoana, in functie de abilitatile fiecaruia de adaptare la mediu. Sunt persoane care, din cauza aerului conditionat, sufera de slabirea muschilor, dureri de articulatii, dureri de cap, dureri de spate.
Prevenire

Pentru a preveni problemele legate de aerul conditionat, in primul rand ar trebui acordata o atentie sporita sistemului de ventilatie. Filtrele trebuie curatate periodic pentru a preveni raspandirea microorganismelor (cel putin o data la doua saptamani). De asemenea, camerele trebuie aerisite, astfel incat in incapere sa fie si aer proaspat.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.