Afacerea unui român din Spania, vandalizată și boicotată pentru că angajații nu cunosc dialectul catalan

Ceea ce a început ca o simplă neînțelegere a devenit în scurt timp un scandal de amploare. O afacere condusă de un român în Spania este sabotată după ce o angajată i-a cerut unei cliente să repete o comandă dată în catalană în spaniolă.

22 dec. 2023, 10:49
Afacerea unui român din Spania, vandalizată și boicotată pentru că angajații nu cunosc dialectul catalan

Controversă în Catalonia din cauza boicotării unui centru de copiere. Originea controversei este neînțelegerea la o comandă pe internet, în care o clientă a făcut o cerere în catalană, în timp ce persoana însărcinată să o deservească i-a cerut să o repete în spaniolă. A fost momentul în care clienta, indignată, a împărtășit conversația (comanda a fost făcută prin WhatsApp) pe rețelele sale de socializare, declanșând o avalanșă de critici la adresa companiei, care de câteva zile suferă amenințări, atât fizice, cât și prin intermediul rețelelor sociale, care au ajuns la un punct culminant când una dintre sucursalele sale din Barcelona a fost vandalizată cu graffiti.

Citește și: Poveste tragică! Nicoleta este femeia care a plecat în Spania din dragoste. Bărbatul pe care îl iubea s-a dovedit a fi un criminal cu sânge rece

„Sediul nostru central este în Zaragoza (în Calle Pedro Cerbuna), dar avem peste 20 de magazine în toată Spania, dintre care trei în Barcelona, și ne ocupăm de comenzile online pentru toată țara dintr-un depozit din La Cartuja”, a spus Bogdan Brie, proprietar și fondator al Copisteriei Low Cost, citat de stiridiaspora.ro.

Citește și: De ce s-a întors CRBL din Spania: „O iau de la zero!”. Fondatorul Simplu a schimbat genul muzical (VIDEO)