Afaceri cu statul, pentru soţia unui fost ministru. A obţinut un contract fabulos, după o donaţie

Soţia fostului ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a câştigat anul trecut un contract de 5,6 milioane de lei cu Compania Naţională de Autostrăzi. Contractul a fost atribuit la câteva zile după ce nevasta senatorului a donat USL suma de 56.000 de lei pentru campania electorală. Viorica Dobriţoiu nu a avut concurenţă la respectiva licitaţie.

26 mai 2013, 19:56
Afaceri cu statul, pentru soţia unui fost ministru. A obţinut un contract fabulos, după o donaţie

Firma Vioricăi Dobriţoiu a donat Uniunii Social Liberale, pe 8 noiembrie 2012, suma de 56.000 de lei, potrivit evz.ro. La exact o lună, fostul ministru al Apărării a devenit senator, iar la nici două săptămâni firma doamnei Dobriţoiu a câştigat, fără a avea concurenţă, un contract cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri în valoare de peste 5,6 milioane de lei.

Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, a declarat pentru România TV, referitor la acest subiect: „Vă mărturisesc cinstit, aud prima oara la dumneavoastră acest lucru. Nu ştiu la ce contracte se referă, nici cine ar face parte. La familia domnului Dobriţoiu, ceea ce pot să vă spun e că de când sunt eu acolo toate procedurile sunt transparente şi urmează un singur principiu: câştigă oferta cea mai mică. Daca are cineva suspiciuni cu privire la orice contract, indiferent cui ar fi atribuit, rog pe toată lumea să facă sesizările de rigoare„.

Contactată telefonic de către evz.ro, Viorica Dobriţoiu a recunoscut că a donat 56.000 de lei USL-ului, pentru campania electorală de anul trecut, însă a spus că acest fapt nu are nicio legătură cu contractele câştigate de firma sa. „Credeţi că am eu vreo vină că sunt singurul participant la aceste licitaţii? Sunt licitaţii deschise, la care poate participa oricine. Sunt un om de afaceri, nu hoţ sau bandit„, a replicat Viorica Dobriţoiu.

Nu e prima dată când afacerile nevestei lui Dobriţoiu atrag atenţia. În iunie 2012, pe atunci ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu a uitat să treacă în declaraţia de interese contractele cu statul ale soţiei.

Potrivit unui site de licitaţii, în ultimii cinci ani, firma TMS România, deţinută de soţia lui Corneliu Dobriţoiu, a obţinut nu mai puţin de 12 contracte în valoare de aproape 35 de milioane de lei.