Afaceri de milioane de lei, generate de lipsa parcărilor. Cum se prezintă situaţia în Capitală

Lipsa parcărilor din Capitală îi costă pe şoferi milioane de lei asta pentru că singura variantă este să apeleze la cele private unde preţurile sunt mai mult decât şocante. Mai mult, cei care nu au maşini aleg să îşi vândă locurile cu sume de ordinul miilor de euro anual deşi contractele cu statul interzic clar acest lucru.

06 feb. 2018, 12:53
Afaceri de milioane de lei, generate de lipsa parcărilor. Cum se prezintă situaţia în Capitală

Capitala este sufocată de maşini, iar asta a condus la o reală problemă în ceea ce priveşte parcările publice. Cum locurile nu sunt suficiente, românii sunt nevoiţi să scoată din buzunar sute de lei zilnic.

Potrivit România TV, parcările private au câştiguri substanţiale, pentru că preţul ajunge şi la 9 lei pentru 15 minute, adică 36 de lei pe oră. Dacă se ia în calcul un bugetar care stă 8 ore la muncă, înseamnă 288 de lei zilnic pentru ca acesta să îşi lase maşina în siguranţă.

De această situaţie profită şi dezvoltatorii imobiliari. În ansamblurile rezidenţiale noi locurile de parcare pot ajunge şi la 10.000 euro.

Câştigaţi sunt şi bucureştenii fără maşini. Oamenii îşi vând locurile de parcare pe internet contra unor sume enorme, deşi ei plătesc doar 58 de lei anual. În sectorul 6, cel care a sesizat mafia locurilor de parcare a fost chiar primarul. „Am sunat şi am negociat cu el de 1.200 de lei la 1.000 de lei. I-am transmis că acel contract de închiriere se va rezilia„, a declarat pentru România TV Gabriel Mutu, primarul sectorului 6.