Afaceristul din Cluj care susţine că a fost torturat pentru parola portofelului cripto era, de fapt, beat la volan

Un afacerist din Cluj a susţinut miercuri că ar fi fost răpit de mai mulţi bărbaţi şi torturat pentru a le dezvălui acestora parola de la portofelul său de criptomonede.

18 ian. 2024, 10:14
Afaceristul din Cluj care susţine că a fost torturat pentru parola portofelului cripto era, de fapt, beat la volan

Bărbatul, patronul unui cunoscut restaurant din Cluj, a fost implicat într-un accident rutier ușor iar polițiștii au descoperit ulterior că acesta urcase beat la volan.

Aparatul a indicat o alcoolemie de 0,76.

El a povestit agenților că a fost sechestrat într-o hală și torturat. Agresorii l-ar fi lăsat chiar fără un deget. Aceștia ar fi vrut obțină accesul la portofelul virtual al afaceristului, unde ar avea criptomonede de peste 950.000 de lei.

Bărbatul susține că le-a dat codul de acces, ca să îl elibereze. Polițiștii nu au găsit nimic pe camerele de supraveghere din zonă care să confirme spusele bărbatului, dar fac cercetări în continuare.

Citeşte şi: Protestele transportatorilor și fermierilor, ziua 9. Guvernul urmează să aprobe joi un set de măsuri convenite cu transportatorii şi fermierii

Inițial, omul de afaceri nu a făcut nici o plângere, dar a trebuit să dea explicații poliției după un accident rutier. Totul a ieșit la iveală cu puțin timp înainte de ora 6 dimineața, când un echipaj de poliție a fost direcționat spre o mașină implicată într-un eveniment rutier. Când au ajuns la autoturismul oprit pe marginea drumului, agenții l-au văzut pe șofer rănit, cu un deget secționat și plin de sânge. Acesta a fost testat și a rezultat o alcoolemie de 0,76 miligrame per litru, alcool pur în aer expirat.

„La data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 05.45, în municipiul Cluj-Napoca a fost înregistrat un eveniment rutier în care a fost implicat un bărbat, de 42 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice. Respectiv 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat”, precizează poliţia.

Cum a fost vorba despre un accident ușor, polițiștii l-au întrebat ce s-a petrecut și l-au transportat la spital, unde s-a și aflat întreaga poveste.  Patronul le-a povestit oamenilor legii că ar fi fost torturat de trei indivizi mascați, într-o hală de la marginea orașului. Agresiunea a avut la bază codul secret de acces la portofelul electronic de criptomonede, unde, susține clujeanul, ar avea circa 200.000 de dolari.

Citeşte şi: ÎPS Teodosie este aşteptat joi la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de inculpat