Afaceristul francez și complicii săi care au răpit trei români și i-a supus unor torturi inimaginabile și-a primit sentința. Pedeapsa pentru ”acte monstruoase”

Afaceristul francez și complicii săi, care în 2017 au răpit o familie de români și i-au supus unor torturi groaznice, au fost condamnați de Tribunalul din Saint-Omer.

21 sept. 2021, 14:46
Afaceristul francez și complicii săi care au răpit trei români și i-a supus unor torturi inimaginabile și-a primit sentința. Pedeapsa pentru ”acte monstruoase”

Un afacerist

francez pe nume Thierry Behra, din orașul Wimereux, Franța, a pus la cale alături de alți complici răpirea și torturarea unei familiii de români, pe care îi bănuia că l-ar fi jefuit.

Incidentul a avut loc în iulie 2017, când nouă persoane, în frunte cu Behra au răpit o famillie formată din trei români, pe care îi bănuia de furt.

Românii erau angajaţii afaceristului francez care, alături e familia sa, deţinea un parc de distracţii instalat pe malul mării la Wimereux, o staţiune balneară la Canalul Mânecii, situată în apropiere de Boulogne-sur-Mer.

Surse din cadrul anchetei arată că „în iulie 2017 timp de câteva ore, inculpaţii i-au supus celor mai rele abuzuri pe cei trei români, pe care i-au ars cu un pistol de lipit şi au simulat că-i spânzură într-o caravană la Wimereux”.

Românii au fost supuși unor înecuri și spânzurări simulate, agresorii i-au obligat apoi să intre în frigidere.

Victimele au fost abandonate în data de 25 iulie la Chapelle-d’Armentières, localitate aflată în nordul Franţei.

Românii au reușit să ajungă la cel mai apropiat sediu al Jandarmeriei Naționale, unde au raportat răpirea și torturile și au depus plângere.

Afaceristul francez care a torturat o familie de români: „Acte monstruoase comise de către oameni care nu sunt nişte monştri”

Avocatul general Philippe Sabatier, șocat de groaznica întâmplare, a denunțat aceste acte ca fiind inumane, ”acte monstruoase comise de către oameni care nu sunt nişte monştri”.

Avocatul general a cerut achitarea a patru dintre inculpaţi, pe motivul lipsei probelor, iar pentru ceilalți cinci agresori s-au impus pedepse cuprinse între trei şi cinci ani de închisoare cu suspendarea.

Curtea de Judecată a fost mai dură şi a pronunţat pedepse de până la cinci ani de închisoare – dintre care doi cu suspendare – la un an de închisoare cu suspendare.

Autoritățile au decis ca doi dintre agresori să fie achitați.

Avocata părţilor civile, Fleur Bridoux, consideră că este vorba despre un verdict ”echilibrat”, care ”ţine cont atât de gravitatea faptelor, prin condamnările cu executarea (pedepsei) care au fost pronunţate”, cât şi de ”personalitatea acuzaţilor”, care sunt toţi ”inseraţi social”.

Avocatul unuia dintre agresori, condamnaţi la cinci ani de închisoare, dintre care doi cu suspendarea, consideră că verdictul a fost unul „liniştitor”, ”semnificativ şi care, totodată, nu compromite viitorul acestor oameni”, relatează news.ro.

 


loading...