Afecţiuni tratate cu ulei esenţial de iasomie

Uleiul esential de iasomie este un remediu natural pentru imbunatatirea dispozitiei, combaterea simptomelor de stres si echilibrarea nivelului hormonal. A fost folosit in Asia de sute de ani ca tratament pentru depresie, anxietate, insomnie si alte probleme emotionale.

08 iul. 2015, 06:34
Afecţiuni tratate cu ulei esenţial de iasomie

Cercetatorii sustin ca uleiul esential de iasomie are un efect pozitiv asupra sistemului nervos. Prin aromaterapie si printr-o aplicare locala pe piele, in profunzime, uleiul din florile de iasomie are nenumarate beneficii – inclusiv stabilizarea ritmului cardiac, a temperaturii corpului si a raspunsului organismului catre factorii de stres. Se regleaza tensiunea arteriala si respiratia. Foarte multe persoane il considera ca fiind afrodisiac, are o mireasma foarte placuta si poate ajuta la cresterea libidoului.

In mod traditional, uleiul de iasomie a fost folosit cu precadere in China pentru a ajuta la detoxifierea organismului si pentru a usura simptomele asociate cu probleme respiratorii si de ficat. De asemenea, in trecut a fost utilizat pentru reducerea durerilor din timpul sarcinii si nasterii. Cateva dintre beneficiile demonstrate prin studii includ: controlul stresului, reducerea anxietatii si a depresiei, cresterea puterii de concentrare, imbunatatirea nivelului de energie si disparitia simptomelor de oboseala cronica, scaderea simptomelor premenstruale, remediu pentru insomnie si stimulent pentru cresterea libidoului.

Cum se foloseste uleiul esential de iasomie

Uleiul poate fi inhalat sau aplicat direct pe piele. Poate fi combinat cu alte uleiuri esentiale dar este recomandat sa fie folosit nediluat pentru cele mai bune rezultate. Poate fi adaugat in lotiuni si creme, alaturi de ulei de cocos hidratant sau folosit cu produse de ingrijire. Se pot face acasa parfumuri, uleiuri de masaj, sapunuri, chiar si lumanari.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Cum te ajută uleiul de ricin să scapi de constipaţie şi hemoroizi