Afganistan: Atentat sinucigaş la Curtea Supremă de Justiţie. Cel puţin 20 de persoane au fost ucise

Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa, marţi, la Kabul, într-un atentat sinucigaş la Curtea Supremă de Justiţie, au informat autorităţile afgane.

07 feb. 2017, 12:58

Un terorist sinucigaş a atacat, marţi, Curtea Supremă de Justiţie din Kabul. Atacul s-a soldat cu cel puţin 20 de morţi şi aproximativ 45 de răniţi. Autorităţile afgane au informat că numărul victimelor atentatului ar putea fi mai mare.

Teroristul a luat ca ţintă o parcare din curtea tribunalului. El s-a detonat în momentul în care magistraţii şi ceilalţi membri ai personalului se pregăteau să se urce într-un autobuz aflat în această parcare aflată pe drumul care duce spre aerportul internaţional  şi spre Ambasada SUA din Kabul, a precizat ministrul de Interne afgan, Najibullah Danish, citat de AFP.

La rândul său, Ministerul Sănătăţii a anunţat că, printre răniţi se află şi femei şi copii

Poliţia afgană a blocat ruta din zona în care s-a produs atentatul sinucigaş, deoarece familiile şi rudele victimelor începuseră să vină în număr mare şi riscau să împiedice accesul  ambulanţelor şi maşinilor de pompieri.

Răniţii au fost transportaţi la spital, de urgenţă.

Deocamdată, atacul nu a fost revendicat de vreo grupare. Anterior acestui atac a fost o serie de atacuri cu bombă comise de talibani şi de alte grupări teroriste, potrivit bbc.com.

Atacul de marţi pare să-i fi vizat pe angajaţi ai Curţii Supreme care se pregăteau să meargă acasă, după terminarea programuli de lucru, au mai spus oficialităţile afgane.

Potrivit ONU, număr victimelor atentatelor teroriste din Afganistan a ajuns la un nou nivel maxim în 2016, când au fost raportat numărul de 3.498 de civili ucişi în atentate.