Afganistan: Doi profesori străini au fost răpiţi la Kabul

Un american şi un australian, ambii fiind profesori la Universitatea din Kabul, au fost răpiţi duminică seara, în centrul capitalei afgane, potrivit unor surse de securitate afgane. 

08 aug. 2016, 06:02
Afganistan: Doi profesori străini au fost răpiţi la Kabul

Mai mulţi oameni înarmaţi i-au răpit pe cei doi profesori străini care predau la Universitatea din capitala afgană, în zona Dar-ul-Aman (denumită astfel după numele fostului palat regal), a declarat o sursă din cadrul servicilor de securitate afgane. Aceasta a refuzat să dea amănunte despre răpirea celor doi profesori occidentali, „pentru a nu pune în pericol eforturile poliţiei pentru salvarea celor doi profesori, informează presa belgiană.

Atât în SUA, cât şi în Australia, responsabilii contactaţi de presă au fost foarte prudenţi cu oferirea de informaţii despre acest caz. O sursă din Departamentul de Stat de la Washington a afirmat doar că acesta „este la curent cu informaţiile despre răpirea cetăţeanului american din Kabul”.

În Australia, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a confirmat faptul că „ar putea fi vorba, aparent, despre o răpire” şi că „Ambasada Australiei în Afganistan încearcă să verifice informaţiile”. 

În ultima vreme, condiţiile de securitate din Capitala afgană s-au deteriorat, iar străinii sunt din ce în ce mai des ţinta grupărilor armate, a criminalilor, dar şi a celor politice.