Incredibil! Ce s-a întâmplat cu afişele lipite pe crucile din Timişoara

Comentată îndelung de unii, lăudată de alţii, respinsă de primarul Nicolae Robu, care a considerat-o deplasată, dar, iată, foarte eficientă. Aşa s-a dovedit măsura luată de viceprimarul Traian Stoia care a dat dispoziţie ca în preajma sărbătorilor pascale să fie lipite înştiinţări pe crucile cimitirelor din Timişoara unde sunt neplatite concesiunile pentru locurile de veci.

01 mai 2014, 06:07
Incredibil! Ce s-a întâmplat cu afişele lipite pe crucile din Timişoara

Acum e coada la plata taxei, iar la bugetul local s-a adunat o suma frumusica, dezvaluie viceprimarul care arata ca, desi neeleganta, masura a fost una in conformitate cu legea, scrie opiniatimisoarei.ro. Exista un regulament, iar lipirea afiselor pe morminte este prevazuta acolo.

Citeşte şi Notificări lipite pe CRUCILE DIN CIMITIR. Cei care nu plătesc rămân fără locurile de veci

„S-a spus ca nu era legal sa se puna afise pe cruci. In regulamentul de functionare a cimitirelor spune ca societatea concesionara, cu avizul primariei, are obligatia sa anunte situatiile prevazute – ca nu s-a mai platit – dupa urmatoarea procedura: somatie la adresa din registru si din evidenta computerizata – aici noi avem foarte multe adrese RFG, Franta samd –, si instiintari lipite pe mormintele in cauza. Noi am vrut sa profitam de Paste pentru a aduce la cunostinta oamenilor ca mai sunt si obligatii fata de cei plecati dintre noi”, a declarat Traian Stoia.

Viceprimarul mai spune ca nu este foarte eleganta masura punerii pe cruci a instiintarilor, insa va propune schimbarea ei in regulamentul de functionare.

Citeşte şi Poliţiştii, în inspecţie la CIMITIR. Vezi ce au căutat oameni legii PRIN CAVOURI VIDEO

„Eu am discutat cu dl primar, dansul nu avea cunostinta in momentul cand a facut vorbire despre acest regulament. I l-am aratat si urmeaza ca intr-un plen ulterior sa modificam aceasta prevedere, in sensul ca afisajul sa se faca pe panoul de afisau pus la intrarea in cimitir. O sa facem aceasta modificare ca sa evitam discutiile. Este vorba de HCL 354 din 25.10.2011. S-a decis sa se modifice textul… pare neeleganta masura, dar e legala si e in favoarea primariei si a celor care se pot trezi ca nu mai au spatiul respectiv la dispozitie”, a mai precizat Traian Stoia.