Află când scăpăm de temperaturile caniculare. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Următoarele două zile ale săptămânii vor fi dominate de caniculă, însă de joi vor apărea, pe alocuri, ploi, iar vremea va rămâne frumoasă, dar se va răcori. De asemenea, sfârşitul de săptămână va aduce o vreme călduroasă, cu temperaturi normale pentru această perioadă.

17 iun. 2013, 14:57
Află când scăpăm de temperaturile caniculare. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Marţi, soarele puternic şi aerul tropical vor face ca vremea să fie călduroasă, local chiar caniculară în vest şi în sud-vest, unde indicele temperatura umezeală al disconfortului termic va atinge pragul critic 80. Meteorologii prognozează aşadar maxime chiar şi cu 10 grade peste cele normale, de la 27 grade în nordul Moldovei şi pe litoral până la 35 grade în Oltenia, în Banat şi în Crişana. Norii sunt puţini pe cer în cea mai mare parte a ţării, doar temporar se înnorează după-amiază la munte, în special în zona Carpatilor Orientali, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul suflă cel mult moderat.

Vreme călduroasă va fi, marţi, şi în Capitală, cu soare arzător şi câţiva nori pe cer. Până după amiază mercurul din termometre ajunge la 33 grade, cu aproximativ 7 grade peste normalul datei din calendar, aşa că trebuie să vă protejaţi.

Citeşte şi Vremea va fi deosebit de caldă la mijlocul lunii iunie. VEZI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Şi miercuri va trebui să suportăm vremea călduroasă în majoritatea regiunilor şi chiar mai mult, pentru că după amiaza canicula se instalează din nou în vestul şi în sudul ţării, unde indicele temperatura umezeala atinge pragul critic 80 şi indică un disconfort termic accentuat. După amiază termometrele vor arăta maxime de la 25 grade în Bucovina până la 36 grade în Banat şi în sudul Olteniei. Cerul va fi variabil, dar în nord, în centru şi în est instabilitatea atmosferică e ceva mai accentuată şi aşteptăm aici ceva averse descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Miercuri, vremea călduroasă nu ocoleşte nici Bucureştiului, după amiază, când termometrele vor arăta în jur de 33 grade. Ziua începe cu soare puternic, apoi norii prind curaj, strâng rândurile şi noaptea aduc averse şi descărcări electrice.

Joi ne răcorim puţin, pentru că maximele scad uşor şi vorbim despre valori termice, după amiaza, de la 24, 25 grade în Bucovina până la 34 grade în Banat. Norii nu lipsesc de pe cer, însă numai pe arii mai restrânse, îndeosebi la munte, vorbim despre înnorări şi câteva averse.

Şi în Capitală, joi, e o idee mai răcoare, meteorologii anunţă maxime de 29, 30 grade. Ca aspect, vremea e frumoasă, cu mult soare şi doar câţiva nori pe cer.

Vineri, vremea se menţine călduroasă în jumătatea de vest a ţării, în timp ce în celelalte zone regimul termic e mai apropiat de cel normal, cu maxime în  general cuprinse între 26 şi 34 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi pe arii restrânse la munte şi în vest.

În weekend, vremea se anunţă călduroasă, în sud şi în sud-est mai ales, apoi temperaturile scad uşor şi se apropie de cele normale pentru această perioadă, dar şansele de ploi cresc semnificativ în jumătatea vestică a ţării.