Află care este oraşul unde o noapte de cazare porneşte de la 400 de dolari

Un studiu realizat de compania de consultanţă în turism Hogg Robinson Group plasează Moscova în topul oraşelor cu cele mai mari tarife hoteliere. O noapte de cazare într-un hotel din Moscova porneşte de la 400 de euro.

27 dec. 2012, 11:40
Află care este oraşul unde o noapte de cazare porneşte de la 400 de dolari

Tarifele practicate de hotelierii din Moscova sunt cele mai mari din lume, conform rezultatelor studiului.

Cercetarea Hogg Robinson Group a luat în calcul cele mai populare şi mai importante 50 de destinaţii turistice de pe glob. Moscova a iesit învingatoare la capitolul „oraşul cu cele mai scumpe hoteluri”, unde turiştii plătesc, în medie, 407 dolari pentru o noapte de cazare, scrie incont.ro

Vizitatorii care preferă hotelurile de lux, pot achita şi 18.000 de dolari pe noapte la Hotelul Ritz-Carlton Suite, din Moscova.

Consultantul în turism, Viacheslav Shirokov, spune că sunt atât de multe cereri de rezervare pentru Ritz, încât managerii nu fac faţă, motiv care determina creşterea preţurilor hotelurilor din segmentul de mijloc.

Pe locul doi în topul destinaţiilor cu cele mai scumpe hoteluri din lume se numară Lagos (Nigeria), unde vizitatorii plătesc, în medie, 341 dolari pe noapte.

Pe locul trei se află Geneva (Elvetia, 340 dolari/noapte), urmată apoi de Zurich (Elvetia, 332 dolari/noapte) şi Rio de Jainero (323 dolari/noapte).