Care este ultima zi de plată a LOCURILOR DE PARCARE din Capitală. Ce se întâmplă dacă nu plăteşti

Bucureştenii mai au aproximativ două săptămâni, mai exact până pe 29 martie, pentru a-şi reînnoi contractele de închiriere a locurilor de parcare de reşedinţă. În caz contrar, locul de parcare neplătit până la data menţionată va fi atribuit altui bucureştean interesat.

12 mart. 2013, 15:47
Care este ultima zi de plată a LOCURILOR DE PARCARE din Capitală. Ce se întâmplă dacă nu plăteşti

Până la data de 29 martie 2013, locuitorii Sectorului 1 sunt așteptați la sediul Administrației Domeniului Public din B-dul Poligrafiei nr. 4 pentru depunerea documentației necesare reînnoirii contractului pentru locul de parcare de reşedinţă.

Cei care nu au beneficiat până acum de un loc de parcare şi doresc să închirieze unul începând cu anul 2013 trebuie să depună următoarele acte:

-cerere de închiriere

-copie după actul de identitate al solicitantului cu domiciliul în imobilul respectiv

-copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care îl deţine

-plan topografic de situație scara 1:500 cu amplasamentul locului de parcare solicitat

-o taxă de 76,65 lei/loc/autoturism/an.

Dacă până la data de 29 martie 2013 cetățenii care au avut contract de închiriere a unui loc de parcare pe anul precedent nu își manifestă intenția de a-l reînnoi, ADP Sector 1 atribuie locul de parcare respectiv oricărei alte persoane interesate, care a depus actele necesare.

În sectorul 2, plata locurilor de parcare se poate face on-line, la Poştă, prin card bancar la sediile Direcţiei Venituri Buget Local Sector 2, la sediul Primăriei Sectorului 2, dar şi prin mandat poştal pentru persoanele care nu sunt în Capitală.

Actele necesare pentru închirierea unui loc de parcare sunt:

– cerere care se depune la Administraţia Domeniului Public Sector 2 din Şoseaua Electronicii nr 44, Serviciul Parcări;

– copie după actul de identitate al solicitantului, iar adresa acestuia trebuie să corespundă cu adresa unde este parcarea de reşedinţă;

– copie după certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

Sediile Sectorului 3 unde se pot face plăţi pentru locurile de parcare sunt: str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5, Str. SF. Vineri nr. 32, str. Campia Libertatii nr.36, toate oficiile postale si sucursale CEC de pe raza Sectorului 3.

CITEŞTE ŞI  Bucureştenii se plâng că nu au unde să-şi lase maşinile, dar parcările subterane sunt goale VIDEO

Achitarea taxei aferente ocupării locului de parcare în Sectorul 4 se poate face la unul dintre sediile Direcţiei Generale de Taxe şi Impozite Locale Sector 4 din strada Niţu Vasile nr. 50 -54, Şoseaua Olteniţei nr. 37 – 39 şi Calea Şerban Vodă.

Plata taxei pentru locurile de parcare de reşedinţă din Sectorul 5 se realizează la sediul ADP sector 5 din Str. Sf. Elefterie, nr. 47 – 49.

Achitarea taxei de parcare se poate face doar după depunerea unui dosar care trebuie să cuprindă urmatoarele documente:

– talon auto (persoană fizică) în original şi copie şi, după caz, copie contract de leasing cu numele utilizatorului sau copie contract de comodat auto încheiat între părţi ;

– buletin de identitate/carte de identitate a solicitantului având adresa de domiciliu situată în arealul parcajului de reşedinţă în original şi copie (după caz contract de vânzare-cumpărare locuinţă).

În Sectorul 6 taxa pentru locul de parcare se achită la sediile Serviciului Public de Finanţe Publice Locale Sector 6. Suma poate fi plătită în două rate, una până pe 29 martie şi încă una până pe 30 septembrie.

Pentru a putea reînoirii contractul de închiriere al locului de parcare trebuiesc îndeplinite următoarele condiţii:

– să aibă adresa de domiciliu într-un imobil situat în arealul parcării;

– să înregistreze la ADP Sector 6 o cerere tip;

-să facă dovada, prin prezentarea în original a cărţii de identitate a vehiculului sau a certificatului de înmatriculare, a dreptului de proprietate asupra unui vehicul functional a cărei masă să nu depăşească 3,5 tone.

CITEŞTE ŞI Cum arată o PARCARE amenajată de primărie în sectorul 6: Maşinile stau într-o groapă de noroi FOTO