HOROSCOP: Află cum stai cu orgoliul în funcţie de zodie

Egoul este acea instanţa mentală care ne spune că ceilalţi nu contează, că “frate-frate, dar brânza e pe bani”, că “e mai aproape de trup cămaşa”, că “după mine potopul” şi alte astfel de sintagme prin care ne autoprogramam să luptăm pentru supravieţuirea biologică. Destructurarea egoului ar fi cel mai mare dar pe care ni-l putem face nouă şi copiilor noştri.

06 oct. 2013, 12:39
HOROSCOP: Află cum stai cu orgoliul în funcţie de zodie

Primul pas ar fi să îl înţelegem, să ne împrietenim cu el, cu tertipurile prin care ne scoate în faţă, ne face să ne placă să ne auzim vorbind, ne creează iluzia că punctul nostru de vedere este singurul valid, şi că noi suntem cei mai oropsiţi de soarta (milă mi-e de ţine, dar de mine nu se rupe sufletul). Al doilea pas ar fi să înţelegem care este structura cu care venim pe lume, lecţia pe care egoul nostru o are de învăţat, proba pe care o avem de trecut pentru a destructura egoul pentru a ne descoperi sinele superior, sâmburele de divinitate. Aşa şi numai aşa iubirea de sine devine iubirea de ceilalţi.

Cum se naşte acest EGO? Ce se întâmplă cu sublimă fiinţă divin-umană care uită atât de uşor de unde vine şi mai ales ce are de făcut pe lumea asta? Egoul se naşte din frică şi fiecare zodie are tipul ei de frică pe care trebuie să înveţe să o învingă.

Astrologia poate să ne pună în faţă oglindă celestă necesară pentru a vedea adevărată faţă a egoului nostru şi al semenilor noştri.

 1. Berbec – EU SUNT – Omnipotentul – Frică de a nu fi nimic

Egoul Berbecului este ocupat în permanentă să fie: primul, cel mai bun, cel mai pregătit pentru acţiune, cel mai potrivit pentru a începe ceva, într-un cuvânt “cel mai cel”. Să nu uităm că planetă guvernatoare este Marte, iar Marte este un războinic. Aşadar şi egoul Berbecului este cel al unui războinic. Dacă nu există război îl inventează pentru a-şi justifică existenţa. Egoul Berbecului este unul inflamat, înflăcărat, care îl face să nu aibă răbdare, să vrea să aibă mereu dreptate, să caute conflict. Egoul Berbecului seamănă vânt de dragul de a culege furtună. Asta e el. Nu te prea poţi supără pe impetuosul Berbec căci egoul lui este cel al unui copil care vrea să aibă mereu dreptate, să primească atenţie, să fie răsfăţat mai tot timpul, mai puţin când este el cuprins de nevoia de a demonstra cât este de matur şi de responsabil.

Lecţia: Este cea a răbdării şi a capacităţii de a ajunge al doilea. Când Berbecul învaţă să asculte, să îşi dea răgazul de a privi oamenii în ochi şi de a caută şi altceva decât excitaţia pe care i-o da adrenalină, atunci îşi poate folosi energia de acţiune în mod constructiv şi spre binele tuturor celor din jur. Când Berbecul înlocuieşte dictatură agresivităţii cu binecuvântarea tihnei, el poate mută munţii din loc că să îi aducă mai aproape şi să îi poată escalada când are chef.

2. Taur – EU AM – Deţinătorul – Frică de a nu avea nimic

Egoul Taurului este unul teribil de posesiv, căci el vrea să aibă tot, să deţină, să controleze, să ştie şi să facă tot. Egoul acesta poate să îl facă să fie un tiran şi un despot, care să vrea să posede orice fiinţă, să o poată numi a lui şi apoi să treacă maiestuos mai departe. Egoul acesta este acela care împinge fraţii să îşi dea în cap pentru o bucată de pământ, este cel care spune “frate-frate dar brânză e pe bani”. Teamă că nu are destul şi dorinţa de a face orice pentru a avea din ce în ce mai mult este faţetă greu de suportat a egoului Taurului. El vrea cu orice preţ să fie stabil, puternic, să nu îl clintească nimic şi nu lasă amănunte la voia întâmplării. Venusul guvernator îl face probabil cel mai gelos semn zodiacal. Egoul stăpânului în relaţie este o povara pentru orice partener.

Lecţia? Taurul trebuie să înveţe să se mulţumească cu puţin şi mai ales şi cu lucruri care nu pot fi atinse. El trebuie să înveţe că stabilitatea emoţională şi sentimentală nu are nimic de a face cu cea materială, că ataşamentele din lumea materială îl pot face să piardă startul către o viaţă împlinită făcută din bucurii mici, dar atât de durabile. Să înveţe că oamenii nu sunt obiecte şi nici obiectele nu sunt fiinţe de care să te ataşezi. Când Taurul se eliberează din capcană materiei poate să fie creativ şi va vedea cum sub mâna lui va înflori orice grădina, văzută sau nevăzută.

Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro

Citeşte şi HOROSCOP: În ce fel se va schimba jumătatea ta la bătrâneţe