Află cum te influenţează culorile în fiecare zi

Fiecare dintre noi are cel puțin o culoare preferată, pe care o alege în funcţie de preferinţe sau de modul în care îi influenţează starea de spirit. A mea este roz pentru că îmi dă o stare de bine și mă relaxează.

18 mai 2017, 09:04
Află cum te influenţează culorile în fiecare zi

Psihologii susţin că fiecare culoare în parte are diferite efecte asupra dispoziţiei noastre.

Trăim într-o lume a culorilor, în care absolut tot ce ne înconjoară este definit de efecte cromatice. Ochiul uman poate detecta milioane de culori – în medie, 1-2 milioane –  iar modul în care le percepem depinde de lumină sau ritmul biologic.

Roșul accelerează bătăile inimii

Roșul este o culoare a dragostei, a pasiunii și semnalează emoții intense. Este culoarea instinctelor primare, care accelerează ritmul inimii şi stimulează producția de adrenalină. Dacă alegi să porți o haină de culoare roşie, te vei simți mai atrăgătoare şi nu vei trece neobservată. La asiatici, roșul este nuanța rochiei de mireasă, fiindcă poartă noroc.Totuşi, folosită în exces, ea oboseşte ochii şi poate cauza migrene. Cercetătorii au arătat că cele mai multe restaurante aleg să fie decorate în roşu pentru a stimula apetitul clienţilor.

Oranjul aduce bucurie

Dacă îţi place portocaliul înseamnă că eşti o fire deschisă, nonconformistă şi foarte dinamică. Această culoare tonică te îți dă o stare de bine şi poate fi extrem de benefică persoanelor stresate sau nefericite.

Află care este semnificația celorlalte culori pe clickpentrufemei.ro.