Agent de pază, cercetat pentru furt din societatea pe care ar fi trebuit s-o păzească

Poliţiştii de frontieră din timişoreni au reţinut, joi, un agent de pază al unei societăţi comerciale după ce l-au prins în flagrant în timp ce sustrăgea piese auto de la firma pe care trebuia să o păzească.

16 oct. 2014, 08:41
Agent de pază, cercetat pentru furt din societatea pe care ar fi trebuit s-o păzească

„Valoarea bunurilor sustrase este de aproximativ 30.000 de euro şi urmau să fie comercializate în Germania. Lucrătorii specializaţi ai Poliţiei de Frontieră Timişoara au iniţiat încă din luna iulie un complex de măsuri informativ – operative în vederea depistării în flagrant a cetăţeanului român din Timişoara, despre care deţineau informaţii că sustrăgea piese auto de la o fabrică de componente auto unde era angajat ca agent de pază”, a declarat Mihaela Leş, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit faptul că mai multe persoane angajate ale fabricii au furat componente auto din unitate, bunuri pe care le-au scos fie cu autoturisme, fie în bagajele personale, după încheierea programului de muncă, cu sprijinul agenţilor de pază ale căror atribuţii ar fi fost acelea de a-i controla la ieşirea din fabrică.

Agent de pază, împuşcat MORTAL din greşeală de un coleg

Învinuitul a fost prins în timp ce transporta cu un taxi o cantitate însemnată de piese auto furate personal din fabrică şi pe care intenţiona să o valorifice pe piaţa neagră din Germania.

Reprezentanţii fabricii au confirmat faptul că bunurile în cauză sunt fabricate în unitate şi sunt produse pentru export. Conform acestora, valoarea bunurilor sustrase în perioada supusă documentării de către poliţiştii de frontieră este de aproximativ 30.000 euro.

Pe numele lui Claudiu C. a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi tăinuire, persoana în cauză fiind reţinută pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi participaţiei tuturor persoanelor implicate. Documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor a fost realizată cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.