Un gardian de la penitenciarul lui Bercea, trimis în judecată. Vezi cum a fost prins cu mâţa’n sac

Un agent şef de la penitenciarul Colibaşi, acolo unde îşi ispăşeşte pedeapsa şi Bercea Mondial a fost trimis în judecată după ce a dat telefoane deţinuţilor. În total, el a introdus în închisoare nu mai puţin de 12 telefoane în schimbul unor sume de bani.

07 oct. 2014, 06:44
Un gardian de la penitenciarul lui Bercea, trimis în judecată. Vezi cum a fost prins cu mâţa’n sac

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat cercetările în cazul agentului șef de penitenciar Gheorghe Adrian Georgescu din cadrul Penitenciarului Colibaşi și l-au trimis în judecată pentru luare de mită și introducerea în mod ilicit în penitenciar a unor telefoane mobile. Georgescu era arestat preventiv într-o altă cauză.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2012 – 2013, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş au fost înregistrate şase denunţuri împotriva inculpatului, cu privire la faptul că acesta introducea telefoane mobile în Penitenciarul Colibaşi, pentru a fi folosite de către deţinuţi, primind pentru aceste servicii diferite sume de bani, de la rudele acestora.

Citeşte şi Zeci de ofiţeri din penitenciare, la mâna lui Bercea Mondial. DOVADA AUDIO

Astfel, în perioada martie-aprilie 2013, inculpatul a primit de la o persoană şapte telefoane mobile şi suma de 1.900 lei, pentru a înmâna aceste telefoane unui deţinut, şase dintre acestea fiind introduse în penitenciar de către inculpat, iar în luna august 2013, acesta a mai primit de la o altă persoană cinci telefoane mobile, prevăzute cu încărcătoare, pentru a le introduce în Penitenciarul Colibaşi, primind în schimb suma de 500 euro.

În cauză, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş au beneficiat de sprijinul direct al lucrătorilor Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, care au efectuat acte de cercetare în baza ordonanţelor de delegare emise de procuror, ancheta penală desfăşurată fiind sprijinită şi de Serviciul Român de Informaţii Argeş.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Argeş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.