Agenţia Naţională de Integritate: Cinci aleşi locali au avut simultan mai multe funcţii

Publicat: Vineri, 25 Iulie 2014 12:03 // Actualizat: Vineri, 25 Iulie 2014 12:03 // Sursa: romaniatv.net

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a cinci foşti sau actuali aleşi locali (un primar, doi viceprimari şi doi consilieri locali), ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003, transmite Agerpres.

ANI arată că primarul Comunei Cislău, Jud. Buzău, Dumitru Mitroiu, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 31 mai 2011, întrucât deţine, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de reprezentant al Comunei Cislău în Adunarea Generală a Asociaţilor în cadrul SC Salub ECO CIS SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, viceprimarul Comunei Brebu, Jud. Prahova, Gabriel Briscan, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 iunie 2012, întrucât deţine, simultan cu funcţia de viceprimar, şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Potrivit sursei citate, viceprimarul Comunei Rojişte, Jud. Dolj, Pătru Iscru, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 septembrie 2012 - 17 iulie 2013, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar, şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local Rojişte în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Rojişte, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

'Fostul consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu (mandatul 2008 - 2012), Jud. Gorj Nicolae Daviţoiu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier local, întrucât societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată şi soţia acestuia deţin funcţia de administrator şi calitatea de asociat a încheiat, în calitate de prestator, un contract de servicii cu Primăria Municipiului Târgu Jiu (în calitate de achizitor), în valoare de 2.000 Lei (la care se adaugă TVA 480 Lei), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003', se mai arată în comunicat.

De asemenea, consilierul local în cadrul Consiliului Local Vintileasca, Jud. Vrancea, Ion Popescu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 3 septembrie 2012 - 1 mai 2013, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de consilier local, funcţia de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al Consiliului Local Vintileasca, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Toate persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit legii, 'Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (...) încălcarea obligaţiilor legale privind (...) starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective (...)'.

De asemenea, 'persoana (...) faţă de care s-a constatat (...) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului'.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ales local ANI consilier incompatibil integritate primar viceprimar
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 iul 18:17
Răspunde | Votează email 0 email
disfonic
CE SUPER TEO A AVUT NOROCUL SA SE PUPE CU CATA BOTEZATU !
25 iul 17:40
...doi viceprimari şi doi consilieri locali), ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, Citește mai departe…

...
25 iul 13:13
Răspunde | Votează email 0 email
Http://SmartUrl.it/RoTanki

Primul MultiPlayer 3D-Acţiune pe Flash. Participă la luptele furioase - distruge tancurile inamice, ajută echipa ta, avansează în grad cu Tancul tau, poţi face cariera ta militară! O gamă largă de muniţii, multe moduri de joc şi jucători reali.

Http://SmartUrl.it/RoTanki

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Joc cu Tankuri Gratuit AICI:

Http://SmartUrl.it/RoTanki
25 iul 12:20
...în cazul a cinci foşti sau actuali aleşi locali (un primar, doi viceprimari şi doi consilieri locali), ca urmare …read more ...
25 iul 12:05
... Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a cinci...
1
EUR
4.8024
RON
25 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H