Agenţia vămilor suplimentează personal în vederea unui Brexit fără acord

Agenţia daneză a vămilor intenţionează să-şi suplimenteze personalul în noaptea de vineri spre sâmbătă în eventualitatea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană fără un acord negociat, transmite miercuri DPA.

10 apr. 2019, 14:14
Agenţia vămilor suplimentează personal în vederea unui Brexit fără acord

Personalul suplimentar – aproximativ 40 de persoane – ar urma să monitorizeze o linie telefonică specială dedicată Brexitului pentru a ajuta companiile care au nevoie de consiliere, în cazul în care ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar are loc vineri.

Liderii europeni se reunesc miercuri la un summit extraordinar pentru a da un răspuns cererii premierului britanic Theresa May privind o nouă amânare a Brexitului dincolo de data de 12 aprilie. La 21 martie, liderii UE27 au hotărât ca, în cazul unei respingeri din nou a acordului de retragere, ceea cea s-a întâmplat pe 29 martie, Brexitul să fie amânat până la 12 aprilie 2019, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Brexit: Parlamentarii îi acordă Theresei May o amânare a Brexitului până în 30 iunie

Regatul Unit a reprezentat, în 2017, a patra mare piaţă de desfacere a exporturilor daneze.

În cazul unei amânări a Brexitului, Agenţia daneză a vămilor îşi va relua nivelul actual de pregătire, a explicat Maren Holm Johansen, reprezentant al instituţiei menţionate.