Agenţii CIA au uitat substanţe explozive într-un autobuz şcolar care a transportat elevi

CIA a recunoscut, într-un comunicat de presă, că agenţii săi au uitat "din neatenţie", într-un autobuz şcolar, o încărcătură explozivă care fusese plasată în vehicul în timpul unui exerciţiu de antrenament.

01 apr. 2016, 16:57
Agenţii CIA au uitat substanţe explozive într-un autobuz şcolar care a transportat elevi

Substanţele explozive au fost aşezate în compartimentul motor al maşinii şi au rămas acolo luni şi marţi, când autobuzul a transportat elevi la şcoală, potrivit Agerpres. Copiii nu au fost puşi în pericol, fiindcă substanţele erau „deosebit de stabile”, a asigurat poliţia.

„Săptămâna trecută, o brigadă K-9 a CIA (brigadă specializată în depistarea substanţelor explozive cu ajutorul câinilor) a efectuat un antrenament de rutină cu poliţişti din comitatul Loudoun, Virginia. În cadrul acestui exerciţiu, încărcătura explozivă folosită la antrenament a fost lăsată, din greşeală, de brigada K-9 într-unul din autobuzele utilizate”, a admis CIA.

Agenţia a adăugat că va efectua „o anchetă serioasă şi independentă” în privinţa acestui program de instrucţie şi a precizat că a luat „măsuri imediate pentru întărirea procedurilor de control şi de inventariere” a materialelor cu ocazia acestor sesiuni de antrenament.

Substanţele explozive au fost descoperite sub capota autobuzului în timpul unui control mecanic de rutină.