Agheasma îți dă aripi! ÎPS Teodosie s-a înălțat la cer cu macaraua, pentru a sfinți crucea bisericii din Agigea VIDEO

ÎPS Teodosie s-a aflat la înălțime, la propriu și la figurat, la Agigea, unde a sfințit crucea bisericii din localitate, ajutat de o macara.

30 oct. 2023, 23:22

ÎPS Teodosie s-a aflat, duminică, în centrul atenției, la Agigea. Acesta a sfințit crucea bisericii din localitate și, pentru că era poziționată pe acoperișul lăcașului de cult, Înaltpreasfințitul a fost ridicat la cer de o macara.

Duminică, 29 octombrie 2023, începând cu orele 7.45, la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, din comuna Agigea, a fost prezent ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, însoțit de un sobor de preoți și diaconi.

Citește și: Cine este preotul care l-a sfidat pe IPS Teodosie și a reclamat calitatea vinului pentru împărtășanie din biserici. ”Totul ține de conștiință, despre cum și cu ce ne prezentăm în fața lui Dumnezeu”

Teodosie a participat la Sfânta Liturghie Arhierească, eveniment urmat de rânduiala dezlegărilor și de sfințirea lucrărilor de înfrumusețare a sfântului locaș. Ocazie cu care Teodosie a fost înălțat cu macaraua!

„Toate lucrările ce au fost sfințite au beneficiat de sprijinul generos al primarului Cristian Maricel Cîrjaliu. Mulțumim tuturor celor ce v-ați ostenit pentru cauza Sfintei Biserici și vă așteptăm la dumnezeiasca hrană, pomenindu-vă în rugăciuni!”, a transmis preotul Mihai Ovidiu Frățilă împreună cu Consiliul și Comitetul parohial.

Citește și: Scandal în jurul lui ÎPS Teodosie la Arhiepiscopia Tomisului. Cine este femeia care l-ar influenţa pe înaltul prelat

Referitor la gestul acestuia, Arhiepiscopia Tomisului a transmis că crucile au fost amplasate pe turle fără a fi sfințite și, pentru a nu fi coborâte, ierarhul a optat pentru varianta folosirii unei macarale.

„Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Teodosie a oficiat slujba sfinţirii lucrărilor de înfrumuseţare a bisericii ‘Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir’ din localitatea Agigea, duminică, pe 29 octombrie 2023. În cadrul acestei slujbe este necesar actul sfinţirii celor trei cruci noi ale turlelor bisericii. Întrucât crucile au fost amplasate pe turle anticipat, fără a fi sfinţite, existau două variante: 1. Erau coborâte crucile de pe turle, fapt care ar fi implicat un efort suplimentar şi substanţial atât din partea comunităţii, cât şi a constructorului; 2. Cu ajutorul şi în prezenţa unui specialist de la protecţia muncii, cu toate măsurile de siguranţă luate, ierarhul să urce cu un elevator spre a sfinţi crucile deja fixate pe acoperişul turlelor”, a transmis reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop, a explicat, luni seară.

Acesta a adăugat că, „Înaltpreasfinţitul a optat, din motive corecte, pentru a doua variantă”.