Aglomeraţie de drumul de munte după Crăciun. Poleiul şi ninsorile îngreunează circulaţia pe mai multe drumuri

Aglomeraţie pe DN1 în Valea Prahovei. După ce au sărbătorit Crăciunului acasă în familie, românii au plecat cu mic cu mare spre staţiunile montane fie în vacanţa de Revelion, fie daor pentru o zi de relaxare la munte sau pentru a practica sporturi de iarnă.

27 dec. 2021, 16:18
Aglomeraţie de drumul de munte după Crăciun. Poleiul şi ninsorile îngreunează circulaţia pe mai multe drumuri

Aglomeraţie de drumul de munte după Crăciun. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că se înregistrează valori ridicate de trafic pe DN 1 Brașov-Ploiești.

Pe Centura de Vest a municipiului Ploiești se înregistrează trafic intens către Brașov, cu coloană între sensurile giratorii DN 1A – km. 60 și Strejnicu-km. 61+500 de metri. În Comarnic s-a format coloană în mișcare pe directia de deplasare București-Brașov, de la km. 99+500 de metri (Nistorești) până la km. 107 (Comarnic).

Trafic intens şi aglomeraţie este şi pe DN1 între Sinaia și Bușteni pe sensul către Brasov, coloană în mișcare de la km. 124  până la km. 131, iar către București,  coloana este formată de la limita cu județul Brașov (stațiunea Predeal) până la km. 133.

Citeşte şi: Alerte meteo cod galben de ninsori abundente, viscol şi polei. Este vizat şi Bucureştiul

De asemenea, valori de trafic ridicate sunt și pe DN 73A, între Pârâul Rece și Predeal, intersecție cu DN 1.

Polițiștii acționează pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Circulaţia a fost întreruptă pe mai multe drumuri din ţară din cauza accidentelor produse după formarea poleiului.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de Revelion şi Sfântul Vasile

Pe DN 2 Bacău-Fălticeni, la ieșire din municipiul Roman, județul Neamț,  s-a produs o coliziune între 3 autoturisme și un autotren, eveniment soldat cu rănirea unei persoane, ce este evaluată medical la fața locului. Traficul rutier a fost oprit zeci de minute.

Pe DN 12 Gheorgheni-Mircurea Ciuc, în zona localității Izvoru Mureșului, județul Harghita, un autoturism a derapat, a ilovit un stâlp de electricitate, acesta căzând pe carosabil. Din fericire nimeni nu a fost rănit, dar traficul rutier a fost oprit pe ambele sensuri pentru câteva minute.

Aglomeraţie în Poiana Braşov. Peste 11.000 de turişti au trecut prin turnichetele instalaţiilor de transport pe cablu din staţiune

Mii de turişti au petrecut vacanţa de Crăciun la munte. În staţiunea Poiana Braşov, sezonul de schi s-a deschis în ajunul Crăciunului. Peste 11.000 de turişiti au trecut prin turnichetele instalaţiilor de transport pe cablu ale staţiunii în primele trei zile ale sezonului de iarnă.

„În acest sezon, temperaturile mai scăzute, zăpada şi eforturile de amenajare a pârtiilor au făcut posibilă deschiderea acestora chiar în ajunul Crăciunului, faţă de anul trecut, când s-a putut schia abia de Revelion. Anul acesta, în perioada 24-26 decembrie s-au înregistrat 39.809 treceri (urcări) prin turnichetele instalaţiilor de transport pe cablu din Poiana Braşov şi un număr de 11.600 de utilizatori. Ziua cu cele mai multe treceri prin turnichete a fost prima zi de Crăciun, 25 decembrie, când s-au înregistrat 16.050 de treceri prin turnichete şi un număr de 4.416 utilizatori. În 24 decembrie, prima zi de schi, s-au înregistrat 11.136 de treceri şi 2.118 utilizatori, iar în 26 decembrie s-au înregistrat 12.623 de treceri şi 5.066 de schiori”, este bilanţul făcut public luni de Primăria Braşov.