Aglomeraţie de nedescris în benzinării şi magazine, în primul weekend cu restricţii MAJORE! Oamenii au luat cu asalt străzile

Primul weekend de restricţii în Capitală a venit cu restricţii. Începând de vineri, 2 aprilie, mall-urile și supermarketurile s-au închis la ora 18:00.

03 apr. 2021, 18:18

Aglomeraţie de nedescris în benzinării şi magazine, în primul weekend cu restricţii MAJORE. Înainte de intrarea în vigoare a noilor restricții, magazinele au fost pline ochi de oameni, până când personalul magazinelor au restricționat accesul în magazin, iar cei care au dorit să își facă provizii au trebuit să aștepte afară.

Aglomeraţie de nedescris în benzinării şi magazine, în primul weekend cu restricţii MAJORE! Oamenii au luat cu asalt străzile

Şi la market-ul unei benzinării din București s-a format coadă, la 19:55, după ce magazinele s-au închis de la ora 18:00. În dreptul ușii erau peste 10 persoane care așteaptă să facă cumpărături înainte de interzicerea circulației fără motiv întemeiat, măsură care intră în vigoare de la ora 20:00, spune DC News.

https://vm.tiktok.com/ZMeP8uP1Q/

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 348 din 25 martie 2021, în localitățile cu o rată a incidenței de peste 4 la 1.000 locuitori, magazinele se închid de la ora 18:00 și circulația fără motiv întemeiat este interzisă după ora 20:00, de vineri până duminică. Dacă rata incidenței este de peste 7,5 la 1.000 locuitori, măsurile sunt valabile pe toată durata săptămânii.

Autoritățile au transmis că măsurile sunt recomandate de specialiști pentru a evita aglomerațiile care se formau seara în magazine, însă, așa cum se poate observa, nu au făcut decât să creeze aglomerații în alte locații.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit sâmbătă pentru a stabili ce noi restricţii urmează să fie aplicate pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat ce se întâmplă cu locurile de joacă, mijloacele de transport în comun, cununiile, botezurile, înmormântările.

Programul operatorilor economici care desfașoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și /sau deschise, publice și/sau private, se poate desfășura în intervalul 05.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbăta și duminica.

În zilele de luni – joi, programul poate fi desfășurat în intervalul orar 05.00 – 21.00, cu condiția menținerii incidenței cumulată la cel mult 7,5/1000 locuitori. Prin excepție de la prevederile de mai sus, în intervalul orar 21,00 – 05,00 în zilele de luni până joi, respectiv 18.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă, duminică, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatori economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Citeşte şi: Restricţii ridicate în acest weekend. Circulaţia permisă între 20.00 şi 2.00 noaptea. Care sunt condiţiile