Aglomeraţie în Centrul Social de Urgenţă Ploieşti din cauza frigului, oamenii dorm pe saltele

Centrul Social de Urgenţă Ploieşti a devenit neîncăpător în ultimele zile din cauza frigului. Oamenii rămaşi fără case, între care foşti ingineri, electricieni sau barmani, sunt nevoiţi să doarmă pe jos, pe saltele, deoarece capacitatea centrului a fost depăşită.

16 ian. 2018, 11:50
Aglomeraţie în Centrul Social de Urgenţă Ploieşti din cauza frigului, oamenii dorm pe saltele

Din cauza frigului, capacitatea Centrului Social de Urgenţă pentru persoanele fără adăpost din Ploieşti a fost depăşită.

Şeful Centrului Social de Urgenţă din Ploieşti, Romeo Făcăleţ, a declarat, marţi, că în noaptea de luni spre marţi 56 de persoane au cerut găzduire, iar capacitatea instituţiei este de 50 de locuri, astfel încât pentru persoanele pentru care nu au mai fost paturi, angajaţii au pus saltele pe jos.

„Am văzut că dimineaţă erau minus 10 grade. Frig. Nu avem cum să nu-i primim. Am completat numărul de paturi cu saltele, pe care le-am pus pe jos. 55 au venit singuri, unul a fost adus cu Salvarea, la patru dimineaţa”, a declarat Făcăleţ, potrivit Mediafax.

Pentru că temperaturile sunt scăzute în continuare, conducerea centrului a luat decizia să îl ţină deschis tot timpul. La Centrul Social de Urgenţă Ploieşti persoanele fără adăpost îşi pot spăla hainele de două ori pe săptămână.

„Pe timpul verii programul este de la 19.00 la 9.00. Acum îl ţinem deschis non stop. Nu putem să-i dăm afară. Le dăm apă caldă să-şi facă un ceai, ness, ce vor. Şi stau la căldură. Sunt persoane care chiar nu au unde să se ducă. Printre ele, foşti ingineri, electricieni, barman. Au rămas, din diverse motive, fără case”, a spus şeful Centrului Social de Urgenţă.


loading...