Aglomeraţie în trafic pe Valea Prahovei. Se circulă în coloană în Comarnic

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că valorile de trafic au început să se intensifice pe sensul către Brașov al DN 1 Ploiești - Brașov, circulându-se în coloană pe raza localității Comarnic, județul Prahova.

26 dec. 2020, 11:53
Aglomeraţie în trafic pe Valea Prahovei. Se circulă în coloană în Comarnic

Traficul rutier pe Valea Prahovei începe să se aglomereze, anunţă Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române. După ce au petrecut prima zi de Crăciun acasă, mulţi români au plecat spre staţiunile montane, unii la ski, alţii la săniuş.

La această oră se circulă în coloană în Valea Prahovei pe raza localității Comarnic, a anunţat Infotrafic.

Poliţia recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum, să respecte indicațiile polițiștilor, să mărească distanța între vehicule, iar în cazul în care încheie coloanele, să pună în funcțiune luminile de avarie, pentru a-i atenționa pe cei ce se apropie din spate să reducă viteza din timp.

Pe raza stațiunilor montane, se înregistrează valori normale de trafic la această oră.

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Bucuria turiştilor de pe pârtii în Valea Prahovei nu va ţine mult. Vremea începe însă să se răcească, iar meteorologii avertizează că urmează două zile cu ninsori şi viscol.

ANM a emis avertizare COD GALBEN valabilă în intervalul 27 decembrie, ora 06:00 – 28 decembrie, ora 10:00. Sunt aşteptate intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol în Carpații Meridionali și de Curbură – în special la peste 1700 m, Munții Banatului, zona joasă a jud. Caraș-Severin.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va sufla tare, cu rafale în general de 80…90 km/h, iar pe creste peste 100…120 km/h, viscolind puternic ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Intensificări ale vântului se vor semnala temporar și în Munții Banatului și înzona joasă a județului Caraș-Severin, unde vor fi viteze la rafală ce vor depăși 70…90 km/h, iar precipitațiile vor fi mixte.

În zilele de luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie) vântul va continua să fie tare la munte, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde va spulbera zăpada.