Aglomeraţie la munte. Staţiunile, luate cu asalt de turişti în weekend

Românii au luat cu asalt stațiunile montane și în acest weekend. Traficul pe DN 1 Ploieşti-Braşov este intens, sâmbătă dimineaţă.

09 ian. 2021, 11:37
Aglomeraţie la munte. Staţiunile, luate cu asalt de turişti în weekend
Aglomeraţie la munte. Staţiunile, luate cu asalt de turişti în weekend

Aglomeraţie la munte. Sute de turişti au ales să petreacă sfârşitul de săptămână pe Valea Prahovei, unde la altitudini mari se înregistrează temperaturi negative şi stratul de zăpadă este consistent.

Drumul care duce spre cota 1400 din Sinaia a fost inchis din cauza vremii. Politistii îi opresc pe şoferi şi îi intorc din drum. Cei care vor sa urce la Cotă, o pot face pe jos.

Rată de infectare în Sinaia a depășit 3 cazuri la mia de locuitori. Asta înseamnă că se vor închide din nou terasele, restaurantele, cafenelele. Pârtiile însă nu se vor închide, iar cozile uriașe, formate de schiorii care încearcă să urce pe munte, se vor forma și în zilele următore.

 

La Sinaia, la Cota 2000 sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Valea Dorului 1, Varianta şi Drumul de Vară. Telescaunul Soarelui a  început programul cu publicul la ora 08:40 şi funcţionează până la ora 16:00, iar gondola Carp are ultima cursă la ora 16:30.

„Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise şi în gondole!”, reamintesc, într-un mesaj pe Facebook, administratorii domeniului schiabil din Sinaia.

În staţiunea Buşteni, pârtia Kalinderu găzduieşte evenimentul Winter Tour – Back to basics. Evenimentul, care în alţi ani includea petreceri cu grupuri mari de persoane se desfăşoară, anul acesta, cu respectarea distanţei sociale iar la această ediţie s-a renunţat la aceste petreceri, punându-se accentul pe mişcare şi pe bucuria de a fi în aer liber, la munte, au transmis organizatorii.

Aglomeraţie munte. Se circulă în coloană la Comarnic

Centrul INFOTRAFIC

din Inspectoratul General al Poliției Române informează că valorile de trafic au început să se intensifice pe sensul către munte al DN 1 Ploiești – Brașov, circulându-se în coloană pe raza localității Comarnic, județul Prahova.

Pe raza stațiunilor montane, se înregistrează valori moderate de trafic, formându-se pe alocuri coloană între Bușteni și Azuga.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare slabă pe raza stațiunilor turistice de pe Valea Prahovei.

Citeşte şi Informare meteo actualizată. Meteorologii anunţă ninsoare, vânt şi polei. Patru zile de ninsori în Bucureşti

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum, să respecte indicațiile oamenilor legii, să mărească distanța între vehicule, iar în cazul în care încheie coloane, să pună în funcțiune luminile de avarie, pentru a-i atenționa pe cei ce se apropie din spate să reducă viteza din timp.

Pentru evitarea aglomerației, călătoriile trebuie planificate din timp, cu luarea în considerare a rutelor alternative și a intervalelor orare.