Aglomeraţie la serviciul de „Permise şi înmatriculări” Iaşi din cauza unor zvonuri referitoare la Codul Rutier

Cozi uriaşe s-au format la serviciul de "Permise şi Înmatriculări" din Iaşi. Se pare că oamenii s-au speriat că va intra în vigoare legea prin care cei peste o anumită vârstă vor trebui să meargă mai des la medic.

26 ian. 2017, 07:10
Aglomeraţie la serviciul de „Permise şi înmatriculări” Iaşi din cauza unor zvonuri referitoare la Codul Rutier

Direcţia Regim Permise şi Înmatricularea Vehiculelor (DRPIV) procesează zilnic aproximativ 160 – 180 de permise şi cam acelaşi număr de înmatriculări.

„Este normal pentru noi, este un val de preschimbări permise. Sunt permisele care au fost făcute în 2006 şi expiră. Este modelul nou care s-a tipărit la vremea respectivă, model european. Mai ales, au apărut zvonurile din presă în care persoanele de 70 de ani vor face fişă medicală în fiecare an. Ei nu ştiu că, în cazul în care se dă această lege, odată ce are 70 de ani, chiar dacă el are permisul valabil scos în prezent, tot va trebui să meargă la medic, potrivit legii. Deo­cam­dată, este vorba doar despre un zvon. Oamenii s-au speriat şi au venit toţi la ghişeele noastre să schimbe permisele”, a precizat comisarul şef Vasile Zacornea, şeful DRPCIV Iaşi, potrivit ziaruldeiaşi.ro.

Acesta a adăugat că la înmatriculările de autoturisme cozile sunt obişnuite.

Citeşte şi DRPCIV: Aproximativ 300.000 de maşini second hand au fost înmatriculate în 2016