Aglomeraţie la serviciul de taxe şi impozite. Sute de oameni s-au îmbulzit pentru a beneficia de reducere

Aglomeraţie la Serviciul de Taxe şi impozite din sectorul 5 al Capitalei. Sute de oameni s-au îmbulzit, joi, pentru a-şi plăti dările către stat. Reamintim că cei care îşi plătesc taxele până la 31 martie vor beneficia de o reducere de 10%.

18 mart. 2021, 12:48

Aglomeraţie la Serviciul de taxe şi impozite Sector 5. Sute de oameni au uitat de măsurile de restricţie impuse de autorităţi şi s-au îmbulzit la Direcţia de Taxe şi Impozite din sectorul cinci al Captalei, pentru a-şi plăti dările către stat.

Aglomeraţie la serviciul de taxe şi impozite Sector 5

Citeşte şi Anca Dragu, anunţ de ultimă oră! Ce se întâmplă cu creșterea taxelor și a impozitelor

Pentru a profita de ultimele zile în care mai pot beneficia de o reducere de 10%, sute de oamenii au stat la cozi uriaşe pentru a-şi plăti taxele.

Reamintim că locuitorii Sectorului 5 al Capitalei pot evita aglomeraţia de la ghişee, având la dispoziţie o staţie de plată automată (SelfPay) care permite plata atât prin card bancar, dar şi numerar.

Cei care optează pentru această modalitate de plată au nevoie doar de cartea de identitate sau de înştiinţarea de plată pe care au primit-o de la Direcţia de Impozite si Taxe Locale (DGITL) Sector 5. Plata taxelor şi impozitelor efectuată se înregistrează şi este evidenţiată imediat în sistemele DGITL Sector 5.

Locuitorii Sectorului 5 au la dispoziţie astfel de staţii de plată şi în numeroase supermarketuri de pe raza sectorului.

Citeşte şi Impozite locale 2021. Tot ce trebuie să ştii despre impozitele pe clădiri, terenuri şi maşini

Pentru plata cu anticipatie a impozitului pe cladiri, datorat pentru intregul an de catre contribuabili, pana la data de 31 martie a anului respectiv, se acorda o bonificatie de pana la 10%, stabilita prin hotarare a consiliului local.

Orice persoana care are in proprietate o cladire situata in Romania datoreaza anual impozit pentru acea cladire, exceptand cazul in care in Legea 277/2015 se prevede diferit.​

Acest impozit se datoreaza catre bugetul local al comunei, al orasului sau al municipiului in care este amplasata cladirea. In cazul municipiului Bucuresti, impozitul si taxa pe cladiri se datoreaza catre bugetul local al sectorului in care este amplasata cladirea.

Pentru cladirile rezidentiale si cladirile-anexa, aflate in proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe cladiri se calculeaza prin aplicarea unei cote cuprinse intre 0,08% – 0,2%, asupra valorii impozabile a cladirii. Cota impozitului pe cladiri se stabileste prin hotarare a consiliului local. La nivelul municipiului Bucuresti, aceasta atributie revine Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Impozitul pe teren se datoreaza catre bugetul local al comunei, al orasului sau al municipiului in care este amplasat terenul. In cazul municipiului Bucuresti, impozitul pe teren se datoreaza catre bugetul local al sectorului în care este amplasat terenul.

Impozitul pe teren se stabileste luand in calcul suprafata terenului, rangul localitatii in care este amplasat terenul, zona si categoria de folosinta a terenului, conform incadrarii facute de consiliul local.

Impozitul pe teren se plateste anual, in doua rate egale, pana la datele de 31 martie și 30 septembrie inclusiv.