AGLOMERAŢIE pe Valea Prahovei şi în Poiana Braşov. Circulaţia este îngreunată pe DN1 în zona staţiunilor

Drumul Naţional 1 este aglomerat, vineri, pe Valea Prahovei. Se circulă în coloană pe DN1 Brașov - Ploiești, atât pe sensul de urcare (între Comarnic și Azuga), cât și pe cel de coborâre (pe tronsonul Predeal – Bușteni), potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Aglomeraţie este şi în Poiana Braşov. 

02 ian. 2015, 11:56
AGLOMERAŢIE pe Valea Prahovei şi în Poiana Braşov. Circulaţia este îngreunată pe DN1 în zona staţiunilor

Sute de turişti s-a îndreaptă, vineri, către staţiunile de pe Valea Prahovei şi din Braşov, unde se schiază în condiţii foarte bune. Pe de altă parte, mii de turişti care au petrecut la munte Revelionul şi-au încheiat vacanţa vineri şi au pornit spre casă.  

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită. În schimb, este aglomeraţie pe Valea Prahovei. În ultimele ore, valorile de trafic pe sensul de urcare au scăzut treptat, însă pe cel de coborâre sunt în continuare ridicate.

DN 1 a început să se aglomereze încă de dimineaţă, pe sensul de urcare către staţiuni. Astfel, au început să se formeze coloane de maşini de la Comarnic până la Sinaia şi Buşteni.

La ora 21.00 se circula în continuare dificil, în coloană, pe sensul de coborâre al DN1 Brașov – Ploiești, între Predeal și Bușteni.

Pentru a evita aglomerația, conducătorii auto care doresc să se deplaseze între Ploiești și Brașov pot utiliza ruta DN1A Vălenii de Munte – Săcele. 

Traficul este îngreunat şi pe DN1E, în judeţul Braşov. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza numărului foarte mare de autovehicule și a faptului că toate locurile de parcare din stațiunea Poiana Brașov sunt ocupate, circulația rutieră pe DN1E Brașov – Poiana Brașov (în special pe sensul de coborâre) se desfășoară îngreunat.