Aglomerație uriașă pe pârtiile de la Cota 2000. Sute de turiști stau la cozi kilometrice și nu respectă măsurile anti-Covid

Pârtiile de la Cota 2000 din Sinaia s-au deschis începând de astăzi, iar valul de turiști pasionați de schiat nu a întârziat să apară.

18 dec. 2020, 12:46
Aglomerație uriașă pe pârtiile de la Cota 2000. Sute de turiști stau la cozi kilometrice și nu respectă măsurile anti-Covid

Ninsorile din weekend au fost suficient de abundente pentru ca stațiunea Sinaia să poată primi amatorii sporturilor de iarnă în conditii excelente.

Pasionații de sporturi de iarnă nu au ezitat să-și pună schiurile în picioare. Zona de la Cota 2000 din Sinaia este plină de turiști încă de la primele ore ale dimineții.

Problema, însă, este că aglomerația e foarte mare, iar turiștii nu respectă măsurile de protecție. Oamenii stau unii lângă alții, la o coadă kilometrică, și așteaptă să prindă loc la telescaun.

Pârtiile, deschise în Sinaia de astăzi

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a anunțat, în urmă cu câteva zile, că a discutat cu reprezentanții Domeniului Schiabil și ai Serviciul Salvamont și că au decis să deschidă toate pârtiile din golul alpin, începând de vineri. Tot azi a spus că este inaugurat și teleschiul din Valea Soarelui.

„Azi am fost sus, la Cota 2000 și în Valea Soarelui. A fost o zi superbă! A nins, iar peisajul este de vis! (…) Sperăm ca Gondola Carp, care este momentan inactivă din cauza unor defecțiuni tehnice să fie reparată până atunci. Dacă nu, vom porni oricum cu cele patru instalații: Gondola Sinaia, Telescaunul Soarelui, banda de la Cota 2000 și cea mai nouă instalație de pe munte: Teleschiul din Valea Soarelui care va fi inaungurat vineri”, a scris Vlad Oprea pe Facebook acum câteva zile.

Conform primarului, teleschiul din Valea Soarelui are 523 de metri lungime, o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră, iar urcarea durează puțin peste trei minute.

„Mai mult, avem și două noi pârtii amenajate, deservite de acest teleschi, în plus față de traseele deja știute”, a mai scris Vlad Oprea.

Ce spunea primarul despre măsurile anti-Covid

În ceea ce privește măsurile anti-Covid, primarul Oprea spunea că accesul în gondolă va fi limitat la jumătate din capacitate, iar linia de aşteptare la îmbarcare pentru telescaun va fi semnalizată astfel încât să se poată respecta toate normele de distanţare şi siguranţă. De asemenea, purtarea măştii rămâne obligatorie atât pe peroane, la cozi, cât şi în instalaţiile de transport.

Totuși, după cum se poate observa în imaginile de mai jos, măsurile nu se aplică și în realitate.